|

İl il FETÖ operasyonları: 09.08.2016

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından örgüt mensuplarına yönelik olarak başlatılan operasyonlar kapsamında çok sayıda isim gözaltına alınırken, güvenlik güçlerinin operasyonları kararlılıkla sürdürdüğü öğrenildi.

Yeni Şafak
10:49 - 9/08/2016 Salı
Güncelleme: 08:34 - 9/08/2016 Salı
Bilecik’te, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Fevzi Uzun adliyeye getirildi.
Bilecik’te, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Fevzi Uzun adliyeye getirildi.

İstanbul ve Ankara'da 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ) başlatılan darbe girişimi başarıyla püskürtülürken, 81 ilde başlatılan operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda binlerce örgüt mensubu yakalandı, adli süreçler ise devam ediyor.



İstanbul: Cezaevlerinde soruşturma

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde düzenlediği eş zamanlı operasyonda, İstanbul'daki cezaevlerinde görevli olan ve haklarında gözaltı kararı bulunan 4 infaz koruma memurunu yakaladı. Darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan yerleşkesine götürüldü. Bu arada, geçen hafta düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 13 infaz koruma memurundan 5'inin tutuklandığı, 8'inin ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı bildirildi.



Aksaray: 10 tutuklama

Aksaray merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 13 kişiden 10'u tutuklandı.



  1. Kahramanmaraş: İnfaz koruma memurlarına operasyon
  2. Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdür Yardımcısı Murat Üşenmez, Denetimli Serbestlik Müdürü Ömer Koç ile infaz koruma memurları ve zabıt katiplerinin bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

Elazığ: 4 FETÖ'cü aranıyor

Elazığ'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 11 kişi gözaltına alındı. Diğer 4 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.



Mardin: Mardin'deki eski müdürlere operasyon

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 27 ilde düzenlenen ve aralarında eski Mardin valileri Turhan Ayvaz ve Ahmet Cengiz, vali yardımcıları Selim Palamut, Hüseyin Avcı ve Şenol Koca, eski il emniyet müdürleri Derviş Kara ve Mustafa Aygün, örgütün sözde il imamları ile iş adamının da yer aldığı 20 kişi, savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan ve aralarında eski il emniyet müdürleri Kara ve Aygün, örgütün sözde il imamları ve iş adamları ile polislerin de yer aldığı 14 kişi tutuklanırken, eski valiler Ayvaz ve Cengiz, vali yardımcıları Palamut, Avcı ve Koca ile Emniyet Müdürü Akın Kunt adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Mardin merkezli 27 ilde gerçekleştirilen "Şehit Emniyet Amiri Gaffari Güneş" operasyonunda 68 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerden 20'si dün adliyeye sevk edilmişti.





Bartın: Baskın sonucu 10 tutuklama

Bartın'da hafta sonu FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bartın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından çok sayıda ev ve iş yerine baskın yapılmıştı. Yapılan operasyonlarda içlerinde esnafların da bulunduğu 14 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 14 kişiden 10'u mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.





Yalova: FETÖ'ye yönelik eş zamanlı operasyon

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince bazı adreslere eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda, FETÖ'nün "il imamı" A.K. ile örgüte finansal destek sağladıkları öne sürülen kapatılan Yalova Aktif Sanayiciler İş Adamları Derneği (YASİAD) eski Başkanı B.Ö. ve iş adamları F.K. ve M.M'nin de bulunduğu 31 kişi gözaltına alındı. Şahısların ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri belirtiliyor.



Operasyonlar sürüyor...

























#FETÖ Operasyonları
#Darbe girişimi
8 yıl önce