|

İl il FETÖ operasyonları: 10.08.2016

FETÖ'nün darbe girişimi başarıyla püskürtülürken, hain kalkışmaya dair operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Polis ekipleri baskın yaptıkları adreslerde örgütün kritik isimlerini yakalarken, gözaltına alınanlar içinse adli süreç devam ediyor.

Yeni Şafak
11:08 - 10/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:55 - 10/08/2016 Çarşamba
Hakkari'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında polislerin de bulunduğu 17 kişiden, 8'i tutuklandı.
Hakkari'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında polislerin de bulunduğu 17 kişiden, 8'i tutuklandı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz gecesi İstanbul ve Ankara'da başlatılan darbe girişiminin ardından güvenlik güçleri yurdun dört bir yanında örgüte yönelik terör operasyonları başlattı. Söz konusu operasyonlar kapsamında çeşitli meslek gruplarına sinmiş FETÖ mensupları yakalanıyor.



Şanlıurfa: 46 akademisyen tutuklandı

Şanlıurfa'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 24 ile 27 Temmuz'da düzenlenen operasyonlarla gözaltına alınarak dün adliyeye sevk edilen Harran Üniversitesi'ndeki 53 akademisyen ve personelden 46'sı tutuklanarak cezaevine gönderilirken 7 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.





Kocaeli: Adliyeye sevk edildiler

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nün, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonunda gözaltına alınan aralarında polislerin de olduğu 30 kişi adliyeye sevk edildi.



  1. Kayseri: Toplam 427 gözaltı
  2. 15 Temmuz gecesi meydana gelen darbe girişimi sonrasında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Düşürmeye teşebbüs, Anayasayı İhlal, Yasama Organına Karışma Suç ve Kasten Adam Öldürme' suçlarından yürütülmekte olan soruşturma kapsamında Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve KOM Şube Müdürlüğü tarafından Kayseri'de operasyon yapıldı. Yapılan operasyonlarda aralarında asker, hakim, savcı, vali yardımcısı ve emniyet mensuplarının da bulunduğu 256 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan 62 askeri personelden 51'i, 160 emniyet mensubundan 33'ü, 23 öğretmen, mali müşavir, adliye personelinden 14'ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 32 kişiye adli kontrol, yurt dışı yasağı ve denetimli serbestlik kararı verildi. Gözaltındaki 115 şahıs hakkında ise tahkikatın devam ettiği öğrenildi.

Muğla: 35 zanlı yakalandı

Muğla'nın Milas İlçesinde Fetullahçı Terör Örgütüne üye oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan yaklaşık 35 zanlı, Milas Adliyesi'ne sevk oldu.



Bursa: FETÖ'cüler hakim karşısına çıkacak

Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Terörle Mücadele ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz günlerde aralarında özel bir hastanenin yöneticileri ve iş adamlarının da bulunduğu 14 kişiyi gözaltına aldı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamalarının ardından, adliyeye sevk edilen 14 kişi, terör örgütüne üye olmak, örgüte maddi destek sağlamak suçlarından hakim karşısına çıkarılacak.








Çorum: 12 FETÖ'cü tutuklandı

Çorum'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 12 kişi tutuklandı.



Konya: İş adamları ve öğretim üyeleri

Konya'da, FETÖ darbe girişiminin ardından iş adamları ve öğretim üyelerine yönelik operasyona katılan polis memuru, Karaman'da yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı.



  1. Uşak: 23 polis tutuklandı
  2. Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, darbe girişimi soruşturması kapsamında daha önce Uşak İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki görevlerinden uzaklaştırılan 37 emniyet mensubunu, geçen 1 Ağustos'ta gözaltına aldı. Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulamaları tamamlanarak geçen 5 Ağustos'ta adliyeye sevk edilen, aralarında üçüncü ve dördüncü sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 37 polisten 14'ü tutuklandı.

Antalya: İnfaz koruma memurlarına operasyon

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından operasyon düzenlendi. Sabah erken saatlerde diğer birimlerin de destek verdiği operasyonda, aralarında adliyede görevli zabıt katipleri ile infaz koruma memurlarının bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve çalıştıkları kurumdaki masa çekmecelerinde arama yapıldı. Ele geçirilen bilgisayarlara ve hafıza kartlarına el konuldu.



Adıyaman: FETÖ'cü polisler tutuklandı

Darbe girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik başlatılan operasyon kapsamında, 5 gün önce Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 23 polis gözaltına alındı. Gözaltına alınan 23 polis sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilDİ. Polislerden 7'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 16sı ise tutuklanarak cezaevine gönderildi



Kayseri: 120 iş adamına FETÖ operasyonu

Kayseri'de gerçekleştirilen FETÖ operasyonunda 120 iş adamı hakkında gözaltı kararı verildi. 120 kişiden 79'u gözaltına alındı. 8 zanlının da yurt dışında olduğu belirlendi. 33 şüphelinin yakalanması için operasyon sürüyor.



Kırklareli: 15 adliye çalışanına gözaltı

Kırklareli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 15 adliye çalışanı gözaltına alındı.



Adana: 12 iş adamı tutuklandı


Adana'nın Ceyhan ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 32 esnaf ve iş adamından 12'si tutuklandı.



Kocaeli: 15'i polis 18 kişi tutuklandı


Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, adliyeye sevk edilen 30 kişiden 15'i polis, 18 kişi tutuklandı. Zanlılardan 9'u ise mahkemece salıverildi.



Zonguldak'ta 'belde imamı' tutuklandı


Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen, aralarında sözde "belde imamı"nın da bulunduğu 11 kişiden 10'u tutuklandı.



Karabük'te
3 akademisyen tutuklandı


Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 akademisyenden Prof, Dr. Hasan Hüseyin Çevik ve Doç. Dr. Hüseyin Cinoglu tutuklanırken, Yrd. Doç. Dr. İ.K, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



Tozlu'nun 4 yöneticisi gözaltında


Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Hüseyin Tozlu'nun yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Tozlu AŞ'ye düzenlenen operasyonda 4 yönetici gözaltına alındı.




Operasyonlar sürüyor...



























#FETÖ Operasyonları
#Darbe girişimi
8 yıl önce