|

İl il FETÖ operasyonları: 12.08.2016

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ'ye yönelik operasyonlar hız kazandı. 81 ilden çok sayıda örgüt mensubu yakalandı. Tutuklanmalarına yönelik soruşturma süreçleriyse devam ediyor.

Yeni Şafak
11:15 - 12/08/2016 Cuma
Güncelleme: 08:37 - 12/08/2016 Cuma
Kocaeli’de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan, aralarında siviller ve rütbeli polislerin bulunduğu 36 kişi adliyeye çıkarıldı.
Kocaeli’de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan, aralarında siviller ve rütbeli polislerin bulunduğu 36 kişi adliyeye çıkarıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik olarak 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından kapsamlıca başlatılan operasyonlar 81 ilde devam ediyor. Örgüt şebekesine ilişkin kritik isimler operasyonlar neticesinde yakalanırken, güvenlik güçlerinin çalışmaları kararlılıkla sürdürdüğü öğrenildi.



Adana: Tüm mal varlıklarına el konuldu

Adana'da, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, firari sanıklar Fethullah Gülen ile Ömer Ekinci, Kemal Elibal ve Cemal Soncu'nun tüm mal varlıklarına el konulmasına karar verildi. Açıklamada, bir numaralı sanık olan Fethullah Gülen'in "Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme" suçundan yargılandığı davada mahkeme heyetinin Gülen ile firari olan sanıklar Ömer Ekinci, Kemal Elibal ve Cemal Soncu hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldığı hatırlatıldı.



Erzurum'da Gülen'in yeğeni tutuklandı

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 9 Ağustos günü düzenlediği operasyonda darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan Fethullah Gülen'in yeğeni Abdullah Korucuk ifadesinin tamamlanması ardından dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Fethullah Gülen'in kız kardeşinin oğlu ve özel bir yabancı dil okulunun sahibi olan Abdullah Korucuk, savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklanma talebi ile Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Mahkeme, Abdullah Korucuk'u, 'FETÖ terör örgütü üyesi' suçlamasıyla tutuklayarak cezaevine gönderdi



Uşak: 25 sağlıkçı gözaltında

Uşak'ta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 25 sağlık personeli gözaltına alındı. Uşak İl Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan operasyonda 1 doktor, 7 hemşire, 5 ebe, 8 sağlık memuru, 3 veri hazırlama memuru ve 1 laborant olmak üzere toplam 25 sağlık personelini gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek.







Burdur: 2 hakime soruşturma

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Burdur'un Bucak ilçesinde 2 hakim gözaltına alındı.



Iğdır: 2 hakim ile 1 savcı yakalandı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca (HSYK) Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Iğdır'da görevden uzaklaştırılan 2 hakim ile 1 savcı gözaltına alındı.



  1. Sinop: Başsavcı ilk bulguları açıkladı
  2. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılan operasyonlar ve sonuçları hakkında bilgi veren Başsavcı Duygu Bayar, “Sinop Cumhuriyet Başsavcılığımızca Sinop il merkezi ve mülhakatlarımız olan Ayancık, Gerze ve Türkeli ilçelerini de kapsayana şekilde doğrudan soruşturma yürüttüğümüz Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs ve Silahlı FETÖ/PDY Terör Örgütüne Üye Olma suçlarına ilişkin olarak; 12 Ağustos 2016 tarihi itibari ile toplamda 290 şüpheli hakkında adli işlem yapılmış olup, bunlardan 117'si tutuklama istemiyle sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştır. 113 kişi hakkında ise mahkeme tarafından adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca firari olan 29 şüpheli hakkında ise tutuklama istemli yakalama kararı çıkartılmıştır. Halen gözaltında olan şüphelilerimiz mevcuttur” dedi.
Bursa: 12 hakim ve savcı gözaltında

Bursa'daki soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Operasyonda 12 hakim ve savcı gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü.



Mersin: 21 adliye personeli tutuklandı

Mersin'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 21 adliye personeli tutuklandı. Mahkeme, 5 kişiyi de adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.




Antalya: FETÖ'nün finansörlerine operasyon

Antalya Kumluca Terörle Mücadele (TEM) Büro Amirliği ekipleri, 12 ilde eş zamanlı düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonu kapsamında Kumluca'da aranan 24 kişiden 12'sini gözaltına aldı. Kumluca'da örgüte finansal kaynak sağlayan 10 şirket temsilcisi ile dershane, yurt ve okul gibi Kamer A.Ş. de görev yapan 14 eğitimci aranıyordu. Bunlardan 12'si düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. İlçe dışında veya adresinde bulunamayan 12 kişinin de aranmasına devam ediliyor. Gözaltına alınan şüpheliler sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek.



Operasyonlar sürüyor...

































#FETÖ Operasyonları
#Darbe girişimi
8 yıl önce