|

İl il FETÖ operasyonları: 16.08.2016

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ'ye yönelik operasyonlar büyük bir kararlılıkla sürdürülüyor. 81 ilde devam eden operasyonlar kapsamında örgütle ilgili önemli ayrıntılar ortaya çıkıyor.

Yeni Şafak
22:30 - 16/08/2016 Salı
Güncelleme: 10:41 - 17/08/2016 Çarşamba
Kilis'teki 7 Aralık Üniversitesi'ne düzenlenen operasyonda, 30'dan fazla personel hakkında soruşturma başlatıldı.
Kilis'teki 7 Aralık Üniversitesi'ne düzenlenen operasyonda, 30'dan fazla personel hakkında soruşturma başlatıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz gecesi İstanbul ve Ankara'daki hain darbe girişimi kısa sürede başarıyla püskürtülürken, güvenlik güçlerince başlatılan operasyonlar kararlılıkla sürdürülüyor. Bu kapsamda yurdun çeşitli kentlerinde çok sayıda örgüt mensubu gözaltına alınırken, operasyonların devam edeceği bildiriliyor.



Kars'ta büyük operasyon: 251 tutuklu


Kars'ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonlarda toplam 550 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 550 kişiden 251'i tutuklandı.



Kayseri'de üniversiteye operasyon


Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında kapatılan Melikşah Üniversitesinde görevli akademisyen ve yöneticilerin de aralarında olduğu 73 kişiden 19'u tutuklandı.



Konya: İş adamlarına operasyon


Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 36 zanlıdan 33'ü tutuklandı.



Elazığ: 14 kişi tutuklandı


Elazığ'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında 14 kişi tutuklandı.


  • İstanbul'da 44 şirkete FETÖ operasyonu
  • FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında örgüte maddi destek sağladıkları gerekçesiyle 44 şirkete operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında söz konusu şirketlerin yöneticileri olduğu öğrenilen 120 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
Adana: 9 emniyet mensubu daha gözaltında


Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 9 emniyet mensubu daha gözaltına alındı.



Eskişehir: 2 eğitim uzmanı tutuklandı


Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde eğitim uzmanı olarak görev yapan Recep Tavsamaz ile Abdullah Uğur tutuklandı.



Kastamonu'da polise operasyon


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Kastamonu'da gözaltına alınan 10 polisten 5'i tutuklandı.



İzmir: Emniyet müdürleri gözaltında


İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı alınan 102 emniyet personelinden aralarında 3. ve 4. sınıf emniyet müdürlerinin de olduğu 51 kişi gözaltına alındı.



Mardin'de adliyeye
operasyon


Mardin'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Mardin ve ilçe adliyelerinde çalışan 26 kişi gözaltına alındı. Mardin'de, darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 askerden 2'si de tutuklandı.



Kahramanmaraş'ta 50 gözaltı


Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 30 adliye çalışanı ve 20 infaz koruma personeli gözaltına alındı.



Malatya: 5 hakim ve savcı tutuklandı


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Malatya'da gözaltına alınan 5 hakim ve savcı tutuklandı.





















































































#FETÖ
#15 Temmuz
#Darbe Girişimi
8 yıl önce