|

İl il FETÖ operasyonları: 17.08.2016

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlar kapsamında örgüt mensuplarına büyük bir darbe vurulurken, bugün de devam eden operasyonlarda çok sayıda FETÖ'cü yakalandı.

Yeni Şafak
21:38 - 17/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:55 - 17/08/2016 Çarşamba
Elazığ’da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında Fırat Üniversitesi’nde açığa alınan personele yönelik düzenlenen operasyonda aralarında çok sayıda profesör ve bir hastanenin eski başhekimi de olmak üzere 22 şüpheli gözaltına alındı.
Elazığ’da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında Fırat Üniversitesi’nde açığa alınan personele yönelik düzenlenen operasyonda aralarında çok sayıda profesör ve bir hastanenin eski başhekimi de olmak üzere 22 şüpheli gözaltına alındı.

15 Temmuz gecesi İstanbul ve Ankara'da FETÖ'nün üniformalı teröristlerince gerçekleştirilen darbe girişimi başarıyla püskürtüldü. Hain kalkışmanın hemen ardından güvenlik güçleri örgüt yapılanmasına yönelik olarak yurt genelinde kapsamlı bir operasyon başlattı. Bir ay önce başlatılan operasyonlar kapsamında çok sayıda terörist tutuklanırken, gözaltıların sürdüğü bildirildi.



İstanbul: Anadolu Adalet Sarayı'nda FETÖ operasyonu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın adli personele yönelik yürüttüğü FETÖ soruşturması, İstanbul, Bakırköy, Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerinden sonra Anadolu Adalet Saray'ına da sıçradı. Başsavcılığın talimatıyla başlatılan operasyonda, hakkında gözaltı kararı bulunan adli personel sayısı 273'e yükseldi.



Bursa: Eski vali tutuklandı

Bursa'daki FETÖ/PDY operasyonları kapsamında 20 günlük emniyet sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen eski Vali Şahabettin Harput ile aralarında işadamlarının da bulunduğu 19 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.





İzmir: Aliağa'da üç tutuklama

İzmir'in Aliağa ilçesinde, FETÖ soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda iki hafta önce gözaltına alınan üç kişi tutuklandı.



Mersin: FETÖ'cü personel tutuklandı

Mersin'in Tarsus ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 4 adliye personeli tutuklandı. Mahkeme, 4 kişiyi de adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.



Kahramanmaraş: FETÖ'cü doktorlar yakalandı

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturmada, Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bazı doktorlar ile sağlık çalışanlarının ev ve iş yerlerinde arama yaptı. Gözaltına alınan 33 doktor ve sağlık çalışanı, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.





Bolu: İlçe Emniyet Müdürü tutuklandı

Bolu'da Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik düzenlenen operasyonda Mudurnu İlçe Emniyet Müdürü ve bir komiser tutuklandı.



  1. Kırklareli: 7 ilde eş zamanlı operasyon
  2. Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Ankara, Kırşehir ve Artvin'de FETÖ/PDY'ye yönelik çalışma kapsamında, 26 şüpheli tespit edildi. Eş zamanlı 7 ilde düzenlenen operasyonda, aralarında iş adamı, esnaf, özel hastane sahipleri ile gazetecilerinde aralarında bulunduğu M.Ç, E.C, N.Y, B.İ, D.İ, H.D, E.T.Y, E.S, A.S, Z.K, C.K, M.Y, N.T, G.G, E.C, S.M. ile Ş.T. gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, örgüt içerisinde "şifre" olduğu öne sürülen 1 dolarlık banknot, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yazdığı kitaplar ele geçirildi.

Karaman: FETÖ'cüler tutuklandı

Karaman'da Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 22 kişiden 11'i tutuklandı.





Manisa: 34 emniyet mensubundan 26'sı tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Manisa merkezli 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen aralarında eski Manisa Emniyet Müdürü Yunus Çetin'in de bulunduğu 34 emniyet mensubundan 26'sı tutuklandı.



Erzincan: Tutuklanan personel sayısı 120'ye çıktı

Erzincan Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Erzincan'da görevden uzaklaştırılan personel sayısı 505'den 512'ye, tutuklanan personel sayısı 112'den 120'ye çıktı. Kamu personeli olmayan tutuklu kişi sayısı ise 21'dan 22'e yükseldi.



Isparta: Eski rektöre soruşturma

Isparta'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında aralarında Süleyman Demirel Üniversitesi eski Rektörü Hasan İbicioğlu, rektör yardımcıları, üniversite öğretim üyeleri, ve işadamlarının bulunduğu 52 tutuklu toplam 130 sanıklı davanın ikinci celsesi bugün görüldü.



Kahramanmaraş: 50 polis açığa alındı


Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında, Kahramanmaraş'ta çeşitli rütbelerde bulunan 50 emniyet mensubu açığa alındı.



Eskişehir: 4 subay gözaltında


Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 4 subay gözaltına alındı.



Nevşehir'de 5 kişi tutuklandı


Nevşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 1 araştırma görevlisi ile 4 polis memuru tutuklandı.



Uşak: 21 sağlık çalışanı gözaltında


Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 21 sağlık çalışanı gözaltına alındı.



Şanlıurfa'da
eski müdür tutuklandı



Şanlıurfa'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Çalışma ve İşkurumu İl Müdürü Necdet Karasevda tutuklandı.



Ankara'da 13 asker
daha
tutuklandı


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevkedilen 13 asker tutuklandı.



30 hakim ve savcı
tutuklandı


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturması kapsamında gözaltına alınan 43 hakim ve savcıdan 30'u tutuklandı.



Operasyonlar sürüyor...


















































#FETÖ operasyonları
#Darbe girişimi
8 yıl önce