|

İl il FETÖ operasyonları: 19.08.2016

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından güvenlik güçlerince başlatılan terör operasyonlarında çok sayıda örgüt mensubu yakalandı. Örgütün çeşitli meslek kollarındaki yapılanması bir bir deşifre edilirken, gözaltıların bugün de sürdüğü öğrenildi.

Yeni Şafak
15:18 - 19/08/2016 Cuma
Güncelleme: 12:48 - 19/08/2016 Cuma
Mersin’de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 emniyet personeli adliyeye sevk edildi.
Mersin’de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 emniyet personeli adliyeye sevk edildi.

İstanbul ve Ankara'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği darbe girişimi başarıyla püskürtüldü. Hain kalkışmanın ardından yurdun dört bir yanında örgüt yapılanmasına yönelik olarak terör operasyonları başlatıldı. Bu kapsamda çok sayıda terörist tutuklanırken, operasyonların süreceği bildirildi.



İstanbul: Kritik isimler ifade veriyor

İstanbul'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgüte maddi destek sağladıkları iddiasıyla Akfa Holding ve 44 alt şirketi ile Yeni Mağazacılık AŞ'ye (A-101) düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 98 şüphelinin ifadeleri alınmaya başlandı.





Bitlis: 6 FETÖ'cü tutuklandı

Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde Fethullahçı Terör Örgütüne/Paralel Devlet Yapılanaması (FETÖ/PDY) yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 9 kişiden 6'sı tutuklandı.



Manisa: Terör operasyonunda yakalandılar

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 6 kişi yakalandı.






Bolu: AİBÜ'de akademisyenlere gözaltı

Bolu'da Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında Abant İzzet Baysal Ünivesitesinde (AİBÜ) görevli 12 akademisyen gözaltına alındı.



  1. İstanbul Üniversitesi'nde operasyon
  2. İstanbul Üniversitesi'nde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 62 öğretim görevlisi hakkında gözaltı kararı verildi.Operasyon için düğmeye basan ekipler, 44 öğretim üyesini gözaltına alındı.

Çorum: 20 sağlıkçı yakalandı

Çorum'un Sungurlu ilçesinde FETÖ operasyonu kapsamında 20 sağlık çalışanı gözaltına alındı.




Şanlıurfa: FETÖ'cü savcılar tutuklandı

Şanlıurfa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan hakim ve savcılardan 7'si ile aralarında şube müdürlerinin de bulunduğu 35 polis tutuklandı.



Sivas: 20 polise gözaltı

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 20 polis gözaltına alındı.



Niğde: İl Müftülüğü'nde 1 gözaltı

Niğde İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ soruşturması kapsamında 20 öğretmen ile İl Müftülüğü'nde görevli 1 kişiyi gözaltına alındı. 3 gün boyunca emniyette sorgulanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. 16 öğretmen ve müftülük görevlisi mahkeme tarafından tutuklanırken öğretmenlerden 2'si savcılık tarafından, 2'si de mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



Muğla: Fethiye'de operasyon

Muğla, Fethiye'de, FETÖ/PDY Terör Örgütü operasyonunda gözaltına alınıp Adliyeye sevk edilen 15 kişiden 10' nu tutuklanırken 5 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Dün sabah saatlerinde Fethiye Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen 15 şüphelinin sorgulaması yaklaşık 18 saat sürdü.

























#FETÖ Operasyonları
#Darbe girişimi
8 yıl önce