|

İl il FETÖ operasyonları: 31.07.2016

15 Temmuz darbe girişiminin halkın desteği ile püskürtülmesinin ardından FETÖ'ye yönelik 81 ilde başlatılan operasyonlar kapsamında çok sayıda terörist tutuklandı ve yüzlerce şüpheli gözaltına alındı. Operasyon tüm hızı ile sürerken, örgütle bağlantılı çok sayıda asker, polis, akademisyenler, sağlık çalışanları ve vali yardımcıları hakkında gözaltı ve tutuklama kararları alındı.​​

Yeni Şafak
10:29 - 31/07/2016 Pazar
Güncelleme: 17:45 - 31/07/2016 Pazar
Elazığ'da, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında 24 polis daha gözaltına alındı.
Elazığ'da, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında 24 polis daha gözaltına alındı.

15 Temmuz gecesi FETÖ'nün hain kalkışmasının ardından Türkiye'nin birçok şehrinde örgütle bağlantısı olduğu tespit edilen adreslere yönelik operasyonlar devam ediyor. Düzenlenen operasyonlarda aralarında vali yardımcıları, kaymakamlar, akademisyenler, sağlık çalışanları ve polislerin de bulunduğu çok sayıda kişi hakkında gözaltı ve tutuklama kararları alındı.



Bursa'da FETÖ operasyonu


Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'ye yönelik başlattığı operasyonları sürüyor. Gözaltına alınan Bursa eski Valisi Şahabettin Harput ve İl eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın da aralarında bulunduğu kişilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 152'ye ulaştı.



Elazığ'da FETÖ operasyonu


Elazığ'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında 24 polis daha gözaltına alındı.



Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında açığa alınan İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 190 personelden 25'i hakkında Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı yakalama kararı verdi.





İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda 24 kişi adreslerinde yakalandı. Adresinde bulunamayan bir şüpheli için de arama çalışması başlatıldı. Gözaltına alınanlardan 7'sinin 3. ve 4. sınıf emniyet müdürü, 2'sinin emniyet amiri, 15'inin ise komiser ve komiser yardımcısı olduğu öğrenildi.



  • Siirt'te gözaltı sayısı 92'ye yükseldi
  • Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 15 Temmuz darbe girişi ile ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde, aralarında eski emniyet müdürleri, akademisyen ve iş adamlarının da bulunduğu 135 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Siirt merkezli 44 ilde yapılan operasyonda 51'i Siirt'ten olmak üzere 67 kişi gözaltına alınmıştı. Son yapılan operasyonda 25 kişi daha gözaltına alınarak bu sayı 92'ye yükseldi. Siirt Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrollerinden geçirilen 25 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

Gümüşhane'de FETÖ soruşturmasında 20 kişi tutuklandı


Gümüşhane Valisi Okay Memiş, il genelinde devam eden FETÖ soruşturma ve kovuşturmaları kapsamında 175 kişi hakkında işlem yapıldığını söyledi.



İdari ve adli soruşturmalar kapsamında bugüne kadar 175 kişi hakkında işlem yapıldığını ve bunların 140'ının kamu görevlisi olduğunu kaydeden Vali Memiş, “En son 22 akademisyen üniversite tarafından görevden uzaklaştırıldı. 35 şahıs da sivil. Gözaltında 2 kişi var, 20 kişi tutuklu, 15 kişi adli kontrolle serbest, 5 kişi de bu toplam rakamdan serbest bırakıldı. Diğerleriyle ilgili işlemler devam ediyor" dedi.



Aydın'da 28 polis tutuklandı


Darbe girişimi ardından Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturma kapsamında aralarında komiser ve komiser yardımcılarının da bulunduğu gözaltına alınan 57 polisten 28'i tutuklandı. Diğer 29 polis ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



Manisa Vali Yardımcısı FETÖ'den tutuklandı


Darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalar kapsamında Manisa'da gözaltına alınan Vali Yardımcısı Yakup Tat tutuklandı.


FETÖ darbe girişimi sonrası başlayan soruşturmalar kapsamında Manisa Vali Yardımcısı Yakup Tat çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.



Manisa Vali Yardımcısı geçtiğimiz hafta açığa alınmış ardından da gözaltına alınmıştı. Yakup Tat emniyette 4 gün süren ifadesinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.





KAÜ'de FETÖ operasyonu devam ediyor


Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ)'nde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonları devam ediyor.


KAÜ'de geçtiğimiz gün 27 personelin görevinden uzaklaştırılmasının ardından 11 personel daha açığa alınarak görevinden uzaklaştırıldı. Görevinden uzaklaştırılan personeller hakkında disiplin soruşturulması başlatılacağı öğrenildi.


Öte yandan KAÜ'de bir rektör yardımcısının görevinden istifa ettiği öğrenildi.



Bolu'da
9 tutuklama


Bolu'da Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik sürdürülen operasyonlarda dün adliyeye sevk edilen 17 kişiden 9'u tutuklanırken, 8 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



Tutuklananların isimleri şu şekilde;



“Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) sivil idari personelleri Zafer Sayan, Mahmut İnceel, AİBÜ'de görevli akademisyenler, İsmail Akkaş, Hakan Çakır, Bilge Sarıtaş Vural, Bayram Çörekçi, Polis memurları Veysi Gümüş, Latif Ayaz, Kenan Açıköz."



İzmir'de 25 kişi adliyeye sevk edildi


İzmir'de, aralarında Foça Deniz Üs Komutanlığı'ndani askerler, tutuklanan generallerin emir subayı, astsubayları ve sivillerin de bulunduğu 25 kişinin işlemleri tamamlandı. Foça Deniz Üs Komutanlığı'nda gözlatına alınan 206 kişiden 196'sı ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Gözaltındaki 10 kişinin yanı sıra tutuklanan generallerin emir subaylarıyla astsubaylarından gözaltına alınan 12 kişi ve iki sivil bugün adliyeye sevk edildi. 25 şüpheli hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'' suçundan işlem yapıldığı öğrenildi.




Mersin'de 1261 kişi açığa alındı


Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'ye yönelik soruşturmaların çok yönlü olarak devam ettiği belirtilen açıklamada, "FETÖ ile bağlantılı olduklarından şüphelenilen şahıslara yönelik bugüne kadar yapılan çalışmalar neticesinde çeşitli rütbelerde 30 askeri personel açığa alınmış bunlardan 24'ü tutuklanmıştır. Adalet Bakanlığı personelinden 81 hakim ve savcı açığa alınmış, 72 hakim ve savcı tutuklanmıştır. 6 vali yardımcısı ve 1 kaymakam açığa alınmış, 5 vali yardımcısı tutuklanmış, 1 vali yardımcısı hakkında yakalama kararı çıkartılmıştır. 286 emniyet mensubu açığa alınmış, aralarında daha önceden meslekten ihraç edilenler dahil olmak üzere 21 emniyet mensubu tutuklanmıştır. Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan 629 personel açığa alınmış, bu personelden 4'ü tutuklanmıştır. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızda çalışan personelden 228 kamu personeli açığa alınmış, 2 kamu personeli tutuklanmıştır. Örgütle bağlantılı oldukları şüphesiyle 19 kişi gözaltında olup, 31 kişi tutuklanmıştır. Yapılan çalışmalarda 31.07.2016 itibariyle toplam 1261 kişi açığa alınmış, 26 kişi gözaltında olup 159 kişi tutuklanmıştır. 44 kişi hakkında yakalama kararı bulunmaktadır" denildi.




Operasyonlar sürüyor..





#FETÖ
#15 Temmuz darbe girişimi
8 yıl önce