|

İlaç çetesine 23 tutuklama

Sahte reçeteyle alınan pahalı ilaçları terör örgütü PKK'ya sattıkları için gözaltına alınan 52 şüpheliden 23'ü çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden 29'unu ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Yeni Şafak ve
03:00 - 8/05/2016 Pazar
Güncelleme: 00:51 - 8/05/2016 Pazar
Yeni Şafak

İstanbul merkezli 32 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen şüphelilerden 23'ü tutuklandı, 29'u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılıkça ifadesi alınan 98 şüpheliden 52'si mahkemeye sevk edilirken, 46'sı salıverildi. Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden 23'ünün tutuklanmasına, 29'unun adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti.



29 KİŞİYE ADLİ KONTROL


Aralarında doktor, hemşire, eczası ve medikalcilerin bulunduğu 98 kişi dün sabah sağlık kontrolünden geçirilmek için Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne ait minibüslerle Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne getirildi. Şüpheliler işlemlerin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Savcılık sorguları tamamlanan şüphelilerden 46'sı serbest bırakılırken, 23 kişi ise “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olacak şekilde nitelikli dolandırıcılık”, “Kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde bozulmuş, değiştirilmiş ilaçları satmak”, “Resmi belgede sahtecilik” ve “Suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi” suçlarından tutuklandı. Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği 29 kişiyi ise adli kontrolle serbest bıraktı.



DEVLET ZARAR ETTİRİLDİ


Aralarında profesörlerin de dahil olduğu onlarca doktor ve eczacının bulunduğu şüphelilerin örgüt kurarak sahte reçete düzenlediği, SGK'yı dolandırmak suretiyle epilepsi, kanser ve hematoloji ilaçlarını Suriye ve Irak gibi ülkelere gönderdiği ve devleti milyonlarca TL zarara uğrattıkları iddia ediliyor. Operasyonda ele geçirilen 40 milyon lira değerindeki 110 bin kutu ilaç, İstanbul Emniyeti'nin Kumkapı'daki deposuna alınmıştı.



BİR TANESİ PROFESÖR


Sahte ilaç şebekesine yönelik yürütülen operasyon kapsamında Diyarbakır'da gözaltına alınanlar arasında Prof. Dr. M.O.A. da yer aldı, İddiaya göre M.O.A. çetenin Diyarbakır ayağının üst düzey yöneticilerinden biri. Çetenin sahte rapor temin işini üstlenmekle suçlanan şüphelinin, 5 yıl önce ilaç yolsuzluğu nedeniyle soruşturma geçirdiği, reçeteleri eşine ait eczaneye yönlendirdiği iddia edilmişti.


#İlaç çetesi
#Sahte ilaç
8 yıl önce