|

İlahiyatçı yazarlar imam hatipli gençlerle buluştu

Ünlü ilahiyatçılar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve Ömer Döngeloğlu, Cibali Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Yaptıkları konuşmalarda imam hatipli olmanın ayrıcalıklarından bahseden Dr. Hatipoğlu ve Döngeloğlu, gençlere Hz. Peygamber'in yolunu örnek almalarını ve imam hatipli olmanın sorumluluklarını anlattı.

Yeni Şafak
10:24 - 2/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:24 - 2/03/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Cibali Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi idarecileri peş peşe iki değerli ismi ağırladı. 22 Şubat'ta İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu'nu, 25 Şubat'ta Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi İlahiyatçı-Yazar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nu misafir eden okul yönetimi gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.



Öğrencilere tavsiyelerde bulunan İlahiyatçılar, gençlere İmam Hatipli olmanın bilincini, önemini ve kıymetini bir kez daha hatırlattı. Prof. Dr. Hatipoğlu öğrencilere, " Sevgili gençler siz imam hatip lisesi gençliğini tanıyorum ben de imam hatipliyim" diye seslenirken Ömer Döngeloğlu, siyer dersini, imam hatipli olmanın bilincini, önemini ve kıymetini anlattı.



Ayrıca Döngeloğlu, İmam Hatip Lisesi öğrencisi olmanın şükrünü fazlasıyla yerine getirerek, büyük sorumluluk ve görevlerin öğrencileri beklediğine değindi. “Hz Peygamber'i (s.a.v) ve Asr-ı Saadeti Sevdiren Adam" olarak nitelendirilen Ömer Döngeloğlu, konuşmasında Üsve-i Hasene olan Hz. Peygamber'in döneminden kesitler sunarak öğrencilere duygulu anlar yaşattı.






O'nun yolundan devam edin


Nihat Hatipoğlu, Cebe-Ali isimli okul dergisi için öğrencilerle röportaj yaptıktan sonra, konferans salonunda öğrenciler ile buluştu.Gençlere Efendimizin yolunu rehber olarak almalarını tavsiye eden Prof. Dr. Hatipoğlu şöyle konuştu:


"İyi niyetli, alın terine değer veren, mert, cesur, dindar, sevgi gösterene sevgi gösteren, vicdanlı, aileye, Rabbine, namusuna, camiye, Kuran´a, peygamberine, değer veren insanlar olduğunuzu biliyorum.Böyle olmanız ve olmamız gerekiyor.Gençler! Gelin. Allah´la yar olun ve Peygamber(s.a.v)´in örnek ahlâkı olan Sünnet-i Seniyye ile birlikte O´nu örnek alarak bir hayat sürelim..Böylelikle dünya ahiret saadetine nail olalım. Hz. Muhammed (s.a.v.) ile yoldaş olun. İslam´a, sevgiye, kardeşliğe çağıran birer dil olun. Gözyaşını silen birer el olun. Bunun içindir ki, Ehli Sünnet yolunda ilerleyen bir İmam Hatip Lisesi gençliği olma yolunda her zaman çok çalışmalısınız.. Sevgi, dostluk, barış, kardeşlik, tevazu, merhamet kasırgası estirmek zorundasınız" ifadelerinde bulundu.. İmam Hatip Lisesi öğrencisi olmanın şükrünü fazlasıyla yerine getirerek, büyük sorumluluk ve görevlerin sizleri beklediğine değindi. "




Program sonrasında Cibali Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Erdoğan Söylemez, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'na ve Ömer Döngel Oğlu'na teşekkürlerini sunarak çiçek, plaket ve hediye takdiminde bulundu.




#Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu
#Ömer Döngeloğlu
#Fatih Cibali İmam Hatip Anadolu Lisesi
#Okul Müdürü Erdoğan Söylemez
8 yıl önce