|

Ilıcak cezaevinde

FETÖ’nün darbe girişimi sonrasında gözaltına alınan 21 gazeteciden aralarında Nazlı Ilıcak'ın da bulunduğu 17 kişi tutuklandı, 4 gazeteci ise serbest kaldı. Bülent Mumay ve Mehmet Gündem serbest bırakılırken, gazeteci Ercan Gün, İstanbul'da savcılığa teslim oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 30/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 06:28 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmada gözaltına alınan aralarında Nazlı Ilıcak'ın da olduğu 7 gazeteci tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Nazlı Ilıcak, Seyit Kılıç, Yakup Sağlam, Bayram Kaya, Cihan Acar, Bünyamin Köseli, Emre Soncan, Mustafa Erkan Acar, Cemal Azmi Kalyoncu, Abdullah Kılıç, Habip Güler, Mehmet Gündem, Cuma Ulus, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Bülent Mumay, Haşim Söylemez, Ali Akkuş, Yakup Çetin, Arda Akın ve Ufuk Şanlı'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Gözaltında bulunan 21 gazeteci, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğünden Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi.



17 İSİM TUTUKLANDI


Adliyede soruşturmayı yürüten savcı tarafından sorgulanan 21 gazeteci tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Mahkemede hakim karşısına çıkan Nazlı Ilıcak, Bayram Kaya, Haşim Söylemez, Seyyid Kılıç, Emre Soncan, Cuma Ulus, Hanım Büşra Erdal, Habip Güler, Ufuk Şanlı, Yakup Çetin, Mustafa Erkan Acar, Ali Akkuş, Abdullah Kılıç, Cihan Acar, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Hüseyin Aydın silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasından tutuklandı. Gazeteci Bülent Mumay ve Mehmet Gündem serbest bırakılırken, Yakup Sağlam ve Arda Akın adli kontrolle serbest kaldı. Emniyet'te ifade verirken rahatsızlanan 80 yaşındaki Hilmi Yavuz ise sağlık sorunları sebebiyle serbest bırakıldı.





EVLERİNDEN 1 DOLAR ÇIKTI


Soruşturma kapsamında aranan ve yurt dışında bulunan gazeteciler Metin Yıkar'ın adresinde 2 banknot “B" ve “L" serisi 1 dolar, Bülent Ceyhan'ın adresinde “C" serisi 1 dolar ve Abdullah Abdülkadiroğlu'nun adresinde “K" seri 1 dolar ele geçirildiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan 21 gazeteciyi arama çalışmaları sürüyor. Öte yandan gözaltına alınan Nazlı Ilıcak'ın, sekreteri takip edilerek yakalandığı belirtildi. İddiaya göre Ilıcak telefonda en son sekreteri ile görüştü. Bu görüşmenin ardından sekreteri ile buluşmaya giden Ilıcak, polisler tarafından gözaltına alındı.



ERCAN GÜN GÖZALTINDA


Darbe girişimi sonrasında hakkında gözaltı kararı verilen 41 gazeteciden biri olan Ercan Gün, dün teslim olmak üzere geldiği İstanbul Adalet Sarayı'nda savclılık talimatıyla gözaltına alınarak gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Gün'ün savcı tarafından ifadeye çağrılana kadar gözaltında tutulacağı öğrenildi. Ercan Gün'ün firarda olduğu dönemde her gün savcılığı arayıp “Bugün ifade vermeye geleceğim" dediği belirtildi.



296 basın kartı iptal


Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından iptal edilen basın kartı sayısı 330'a yükseldi. BYEGM Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Okutan, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından basın kartlarını incelemeye aldıklarını belirtti. Bu kapsamda geçen hafta 34 kişinin kartının iptal edildiğini hatırlatan Okutan, “Yapılan çalışmalarla 74'ü serbest basın kartı sahibi olmak üzere 296 kişinin daha basın kartı iptal edildi. Böylece toplam iptal edilen kart sayısı 330'a ulaştı" dedi. Okutan, sürekli basın kartı taşıyanlarla ilgili de çalışmaların sürdüğünü kaydetti.



#FETÖ
#Nazlı Ilıcak
#Bülent Mumay
8 yıl önce