|

İlk hacı kafilesi dualarla uğurlandı

İslam Dininin beş şartından biri olan hac vazifesini yerine getirmek isteyen Manisalı hacı adayları, Suudi Arabistan’a gitti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/08/2017 Salı
Güncelleme: 01:55 - 1/08/2017 Salı
Yeni Şafak
​İlk hacı kafilesi dualarla uğurlandı
​İlk hacı kafilesi dualarla uğurlandı

Manisa’nın Salihli ilçesinde Minder Turizm ile kutsal topraklara giden 82 hacı adayı için, Hamidiye Camii’nde tören düzenlendi. Kur’an-ı Kerim’in okunduğu, duaların edildiği, ilahilerin söylendiği törende hacı adayları ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Öğle namazını müteakip İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na giden kafile, Ege bölgesinden gelen diğer hacı adaylarıyla birlikte Medine’ye uçtular.Medine’de Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (AS)’nın kabrinin bulunduğu Ravza-i Mutahhara’da dua edecek hacı adayları, Mescid-i Nebevi’de dua edecek ve ardından da Mescid-i Kıbleteyn, Hendek Savaşı’nın yapıldığı bölgeyi görecek; Uhud ile Bedir Şehitliği’ni ziyaret edecek. Turizm Şirket Yetkilisi Yahya Acar, 40 gün sürecek yolculuklarının sağlıklı ve huzurlu bir şekilde tamamlanması için ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerini söyledi.

Diyanet 3 Ağustos’ta gönderecek

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Dursun Aygün, ilk hacı kafilesinin 3 Ağustos perşembe günü uğurlanacağını bildirdi.Aygün, Diyanet İşleri Başkanlığının 258, seyahat acentelerinin de 126 kafilesinin oluştuğunu ifade etti. Aygün, “Bu sene Diyanet ile hacca gidecek vatandaşlarımızın sayısı 48 bin civarında. Görevlilerimizle hesapladığımızda 80 bini aşıyor” diye konuştu. Aygün, en son kafilenin 26 Ağustos’ta yola çıkacağını bildirdi.

#Dursun Aygün
#Hac
#Umre
7 yıl önce