|

İlk MGK’ları

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’ndeki ilk kabulünü yaptı. Yıldırım, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu ile yarım saat görüştü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:11 - 25/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), bugün yeni Başbakan ve yeni bakanlarla toplanıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği toplantıda, terörle mücadele en önemli gündem başlığı olacak. Başta PKK ve DAEŞ olmak üzere terör örgütleriyle mücadelenin askeri boyutu masaya yatırılacak. Suriye ve Irak'ta oluşan tablonun analizi ile AB ile vize muafiyeti konusu da MGK gündeminde olacak. TSK'nın silah ve mühimmat ihtiyaçları da ele alınacak konular arasında. Paralel Devlet Yapılanması ile ilgili hassasiyet de değerlendirilerek, alınacak yeni önlemler gözden geçirilecek.



Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek toplantıya, 65. Hükümet'te yer alan yeni bakanlardan bir kısmı ilk kez katılacak. Daha önce MGK'ya birkaç kez sunum yapmak için katılan, Ulaştırma Bakanı olarak doğal üye olmayan Binali Yıldırım'ın da Başbakan sıfatıyla ilk MGK'sı olacak. MGK toplantısına Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli, Veysi Kaynak ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ilk kez katılacak.



#Seyfullah Hacımüftüoğlu
#Binali Yıldırım
8 yıl önce