|

İlk toplantı Beştepe’de

65. hükümet ilk kabine toplantısını Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleştirdi. Erdoğan’ın yedinci kez başkanlık ettiği toplantıda öncelikli gündem terörle mücadele oldu. Toplantıda başbakan yardımcılarının görev ve sorumluluk alanları da belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:06 - 26/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

65. hükümet, ilk toplantısını dün Cumhurbaşkanlığı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptı. Erdoğan'ın başkanlığında yedinci kez yapılan kabine toplantısında, başta “terörle mücadele" olmak üzere, gündemdeki konular masaya yatırıldı. 5,5 saat süren toplantı devam ederken Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş basını bilgilendirdi.



'REFORM VE ATILIM' HÜKÜMETİ


65. Hükümetin ilk Bakanlar Kurulu'nu yaptıklarını ifade eden Kurtulmuş, "64. Hükümet'in ismi reform hükümetiydi. Bu hükümete bir isim koymak gerekirse, herhalde reform ve atılım hükümeti demek daha doğru olur" dedi. Bakanlar Kurulu'nda öncelikli olarak yeni hükümetin programı üzerinde çok detaylı görüşmeler yaptıklarını, hükümetin yol haritası, atacağı adımlar, anafikri etrafında durulduğunu, ilgili bakanların da katkılarıyla çok önemli bir müzakere yapıldığını dile getirdi. Daha sonra Türkiye'nin iç ve dış güvenlik konularıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın sunumlar yaptığını aktaran Kurtulmuş, Türkiye'ye yönelik tehditlerinin uzun bir şekilde değerlendirildiğini vurguladı.



EKONOMİ CANİKLİ VE ŞİMŞEK'TE


Toplantıda başbakan ve yardımcılarına bağlı kurum ve kuruluşların belirlendiğini ifade eden Kurtulmuş, görev dağılımını şöyle sıraladı:



Binali Yıldırım: MGK Genel Sekreterliği, MİT Müsteşarlığı, TOKİ, Türkiye Yatırım, Destek ve Tanıtım Ajansı, Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Tanıtma Fonu Genel Sekreterliği.


Nurettin Canikli: TBMM ile ilişkiler, Reformların ve Yatırımların Koordinasyonu, Yatırım Ortamının iyileştirilmesi. İlişkili kurum ve kuruluşlar ise Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF).


Mehmet Şimşek: Bağlı kurum ve kuruluşlar, Hazine Müsteşarlığı, T.C Merkez Bankası, T.C Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, Türkiye Halk Bankası A.Ş Genel Müdürlüğü, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş Genel Müdürlüğü ve Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O Genel Müdürlüğü.







DİYANET VE TRT KURTULMUŞ'TA


Tuğrul Türkeş: MGK kararlarının Bakanlar Kurulu'na sunulması, Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işleri. Bağlı kurum ve kuruluşlar, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı.


Veysi Kaynak: Görevleri insan hakları ve ilgili konular. Bağlı kurum ve kuruluşlar ise Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Korulu, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı.



Numan Kurtulmuş: Görev alanları, Hükümet Sözcülüğü, kamu diplomasisi ile ilgili işlerin yürütülmesi ve Danıştay ile ilgili ilişkiler. Bağlı kurum ve kuruluşlar Diyanet, TRT, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu.






#Yeni hükümet
#Binali Yıldırım
8 yıl önce