|

İmzası bugün temeli Cumartesi

Türkiye’nin “en”lerine bir yenisi daha ekleniyor. 2023 metre ayak açıklığıyla ‘dünyanın en uzun köprüsü’ olacak 1915 Çanakkale Köprüsü için imzalar bugün atılacak. 10 milyar dolarlık yatırımla inşa edilecek köprü ve bağlantı yollarının temeli ise Çanakkale zaferinin yıldönümü olan 18 Mart cumartesi günü atılacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:25 - 16/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
İmzası bugün temeli Cumartesi
İmzası bugün temeli Cumartesi

Ayak açıklığı bakımından “dünyanın en uzun köprüsü” olma unvanını alacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü için imzalar bugün atılacak. Dev projeyle ilgili temel atma töreni öncesinde Güney Kore Arazi Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang'ın katılımıyla imza töreni düzenleneceğini açıklayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, temel atma töreninin ise 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümünde gerçekleştirileceğini belirtti.



ZAFERİN YILDÖNÜMÜNDE


Arslan, uzunluğu 352 kilometre olması planlanan Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Gelibolu-Balıkesir-Savaştepe Otoyolu'nun ilk etapta Malkara-Gelibolu-1915 Çanakkale Köprüsü ve Çanakkale bağlantısını sağlayacak 100 kilometrelik Malkara-Çanakkale kesimi için temel atma töreni düzenleneceğini söyledi. 18 Mart Çanakkale zaferinin yıldönümündeki temel atma töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Güney Koreli Bakan'ın katılımıyla yapılacak.



10 MİLYAR $'LIK YATIRIM


10 milyar dolara mal olan köprü ve 100 kilometrelik bağlantı yalu 2023'te hizmete açılması hedefleniyor. Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün yanı sıra toplam 31 viyadük, 5 tünel, 30 köprülü kavşakla 143 alt ve üst geçit köprüsü yapılacak.



KITALARI AŞAN 4'ÜNCÜ KÖPRÜ


Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti hükümetleri tarafından hayata geçirilen projelere her geçen gün bir yenisinin eklendiğini de ifade etti. Sadece son bir yılda Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Avrasya Tüneli gibi dev projelerin hizmete alındığını söyledi. Dünyanın en büyüğü olacak İstanbul 3. Havalimanı'nın, ilk etabının 26 Şubat 2018'de açılması için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü anlatan Arslan, "1915 Çanakkale Köprüsü için yarın Güney Kore Arazi Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang'ın katılımıyla imza töreni düzenlenecek” dedi.




#1915 Çanakkale Köprüsü
#Ulaştırma Bakanı
#Ahmet Arslan
#AK Parti
7 yıl önce