|

İmzasız mektuplar bürokrasi hastalığı

Başbakan Yıldırım, FETÖ ile mücadelede isimsiz ihbarların dikkate alınmaması için genelge yayınlayacaklarını söyledi. İsimsiz ihbarların bürokrasinin en büyük hastalığı olduğunu belirten Yıldırım, “Gereksiz mağduriyetlerin önlenmesi için her türlü ciddi belgeye, bilgiye dayalı olan tüm ihbarları değerlendireceğiz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 24/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 08:24 - 24/09/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Cuma namazını Yıldız semtindeki Hüdaverdi Camii'nde kılan Başbakan Binali Yıldırım, cami çıkışında Mehmet Moran isimli vatandaşın çay daveti üzerine evine geçti. Burada yaklaşık bir saat kalan Yıldırım, çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.


Yıldırım, mini kabine revizyonu olacağı şeklindeki iddiaları değerlendirdi. Yıldırım, “Öyle bir şey yok, nereden çıkardınız? İşler yolunda" dedi.



KİMSENİN MUAFİYETİ YOK


FETÖ'cülerin kendi aralarında haberleşmek için kullandığı ByLock sisteminde bazı milletvekili ve bakanların isminin de çıktığı iddialarını yanıtlayan Yıldırım, “İddialara göre amel edilmez. İddia varsa araştırılır, gerçeği ortaya çıkarılır. Hiçbir şey gerçekleşmeden üzerinde konuşmak haksızlıktır, insanları karalamaktır" ifadelerini kullandı.







MÜCADELEYE ZARAR VERİYOR


FETÖ ile mücadelenin milli mesele olduğunu kaydeden Yıldırım, “Kim olursa olsun, nereye giderse gitsin her türlü mücadele yapılacaktır. Burada hiç kimsenin muafiyeti, istisnası söz konusu değildir" diye konuştu.



FETÖ ile mücadele kapsamında işi sulandırmak için gönderilen imzasız ihbar mektupları konusunda da genelge çıkarılacağını söyleyen Yıldırım, imzasız ihbarların bürokrasinin en büyük hastalığı olduğunu söyledi. Birbirini çekemeyenlerin, birbiriyle hesabı olanların, birbirinin yerinde gözü olanların kimliğini gizleyerek arkadaşlarını ihbar ettiğini ve mağduriyetlerin oluştuğunu söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu.



MAĞDURİYETLER ÖNLENECEK


“Biz bu yönde ismini yazmayan, kimliğini yazmayan, adresi yeri yurdu belli olmayan ihbarların dikkate alınmaması için bir genelge yapacağız. FETÖ belası da bizim başımıza biraz böyle geldi. Onun için gereksiz mağduriyetlerin önlenmesi için mutlaka ciddi belgeye, bilgiye dayalı olan her türlü bildirimi ihbarı değerlendiririz. Ancak arka planında bir şey olmayan sadece soyut iddialar bulunan ve kimliği adresi belirsiz ihbarları dikkat almak hem muhatabına zarar veriyor hem de bürokrasinin genel verimliliğine de olumsuz etki yapar" şeklinde konuştu.



Yıldırım'ın kabulleri


Başbakan Yıldırım dün sabah saatlerinde Resmi Konut'ta AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Konya Milletvekili Halil Etyemez ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ayrı ayrı kabul etti. Yıldırım, cuma namazının ardından ise Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Kaynaklar görüşmelerin olağan olduğunu kaydetti.







#FETÖ
#Binali Yıldırım
#Mehmet Moran
8 yıl önce