|

İnanılmaz bir nimetin üzerindeyiz

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, "Batı ve Doğu'nun bu kadar fazla bunalımlı, karamsar ve sıkıntılı tablolarının ortasında biz yeni anayasayı konuşabilecek kadar stabil bir ülkenin 2023-2071 hedeflerini koyacak kadar güçlü bir siyasi iradenin olduğu ülkede yaşıyoruz" dedi.

Yeni Şafak
16:54 - 28/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:56 - 28/04/2016 Perşembe
AA

Boynukalın, Karabük Üniversitesi Artı Kariyer Kulübü tarafından üniversitenin Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda organize edilen "Kariyer Zirvesi" kapsamında düzenlenen "Yeni Türkiye Yolunda Gençlik İdeali" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Avrupa ülkelerinde şu an itibarıyla uyuşturucu kullanım oranının inanılmaz yükseldiğini, esrar kullanımının 9-10 yaşa indiğini iddia etti.



Cinsel sapkınlık ve her türlü sosyal adaletsizlik, ahlaksızlık, dezenformasyon probleminin alabildiğince ilerlediği bir Batı dünyası olduğunu savunan Boynukalın, "Batı, genelleme yaparsak ekonomik anlamda kendisini yürütebildiği ve var edildiği, güçlü olduğu ama ahlaki anlamda bir ölünün mezara indikten sonra kurtçukların kemirmesi gibi ahlaksızlığın ve dezenformasyonun kendisini kemirdiği bir süreci yaşıyor." diye konuştu.



Bu süreçlerin hepsinin sonunda insanların hep bir yere bağlanmak istediğini belirten Boynukalın, Avrupa'da aşırı sağ hareketlerinin bir yükseliş halinde olduğunu vurguladı.



Boynukalın, bunun aynısının şu an Amerika'da gerçekleştiğine işaret ederek, şöyle devam etti:



"'Ülkedeki bütün Müslümanları tecrit etmeli, İsrail'in Gazze'ye ne uyguluyorsa aynısını uygulamamız gerekir' diyen Trump, Cumhuriyetçilerin adayı olarak resmen bir rüzgarı arkasına almış gidiyor. Son araştırmalara göre kendisine destek verenlerin yüzde 62'si 30 yaş altında. Bu inanılmaz bir rakam. Amerika'da 18-30 yaş arasında çok ciddi miktarda genç, Cumhuriyetçilerin adayı olan ve tamamen bir dini unsuru ülkeden atmak adına açıklamalar yapan adama destek veriyor."



"İnanılmaz bir nimetin üzerindeyiz"

Doğu'da ise kan, zulüm ve hak ettiğinden kötü şekilde yönetilen ülkelerin parçalanma süreçlerinin görüldüğünü belirten Boynukalın, şu ifadeleri kullandı:



"Batı ve Doğu'nun bu kadar fazla bunalımlı, karamsar ve sıkıntılı tablolarının ortasında biz yeni anayasayı konuşabilecek kadar stabil bir ülkenin 2023-2071 hedeflerini koyacak kadar güçlü bir siyasi iradenin olduğu ülkede yaşıyoruz. Allah rızası için sahip olduğunuz nimetin farkında olun. İnanılmaz bir nimetin üzerindeyiz. Batı'da her türlü buhranın ve sıkıntının, ideolojik kamplaşmanın ve yol güzergahı belirleyememenin sıkıntısı yaşanırken, Doğu'da yaşamanın veya yaşamamanın hesabının yapıldığı, özgürlük-güvenlik dengesinin tamamen altüst olduğu, insanların evlerine emniyetle ulaşamadığı ve yarınlarından emin olamadıkları ülkelerin ortasında, siz bu kan ve zulüm coğrafyasının tam ortasında tek umut vadeden ülkenin tek umut vadeden gençlerisiniz."



"12-13 yaşında bir bomba gibi sokaklara salınıyorlar"

Boynukalın, gençlerden proje üretmelerini isteyerek, gelen projelerin ise ciddi anlamda zayıf olduğunu bildirdi.



Güneydoğu'da 8-9 yaşında çocukların evlerinden koparılarak gençlik meclisleri adı altında Hakkari'de, Şırnak'ta birçok şehirde terör örgütünün kendi kurduğu bir eğitim mekanizmasının içerisinde Marksist ve Leninist literatürünün bütün kitaplarıyla zihin formasyonlarının tamamen değiştirildiğine dikkati çeken Boynukalın, bu çocukların 12-13 yaşında bir bomba gibi sokaklara salındığına işaret etti.



Boynukalın, "Bu çocukların hepsi ya hendek ya da dağ başında nöbet tutuyorlar. 12-13 yaşındaki bir kız çocuğunun bir hendek bir ev başında nöbet tutması sadece nöbet tutmak değildir. Kendisini aileden koparmaktır, bireyselleştirmektir, gelenekten koparmaktır, kadınlaştırmaktır. Bu duygusal kopuşların ortasında bizim yapmamız gereken onlarca şey var. Orada yaşanan çatışmaların dışında bambaşka bir süreç var. Yarın bir gün gerçekten çok ciddi anlamda sıkıntısını yaşayacağız." diye konuştu.



Zirvenin ilk günü, Vakıf Üniversiteleri Birliği Genel Başkanı Rıfat Sarıcaoğlu, yazarlar Hasan Sarı ile Seyfullah Kara'nın konuşmacı olarak katıldığı "Gençliğin Kişisel Gelişim ve Vizyon Kazanımı" konulu oturumla devam etti.



Zirve yarın yarın sona erecek.



#Abdurrahim Boynukalın
#2023
#Karabük Üniversitesi
8 yıl önce