|

İncirlik imamı çıktı

FETÖ’nün Hava Kuvvetleri sözleşmeli subay imamı Birol Kurubaş’ın İncirlik Üssü’nün de imamı olduğu belirlendi. Diyarbakır ve Malatya üslerinde de FETÖ’yü temsil eden Kurubaş’ın 15 Temmuz öncesi Adil Öksüz ve Kemal Batmaz’la Pensilvanya’ya gittiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:50 - 20/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Birol Kurubaş
Birol Kurubaş

FETÖ’nün Hava Kuvvetleri sözleşmeli subay imamı Sami kod adlı Birol Kurubaş’ın İncirlik Üssü’nün bulunduğu Adana ile 15 Temmuz’da F-16 ve helikopterlerin havalandığı Diyarbakır ve Malatya’nın imamı olduğu belirlendi. Kurubaş’ın 15 Temmuz öncesi sivil imamlar Adil Öksüz ve Kemal Batmaz’la Pensilvanya’ya gittiği de ortaya çıktı.

FETÖ’nün Hava Kuvvetleri sözleşmeli subay mahrem yapılanmasının “Türkiye imamı” Sami kod adlı Birol Kurubaş’ın İncirlik Üssü’nün bulunduğu Adana’nın yanı sıra Diyarbakır ve Malatya gibi üslerin de imamı olduğu belirlendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 15 Temmuz darbe girişimi hakkında yürütülen soruşturmalar kapsamında örgütün önem verdiği mahrem yapı itiraflarla çözülmeye devam ediyor.

15 TEMMUZ ÖNCESİ
PENSİLVANYA’YA GİTMİŞ

Bu kapsamda 4 Kasım’da İstanbul’da yakalanan ve Ankara’daki soruşturmanın ardından tutuklanan Birol Kurubaş’ın yurt dışına çıkış kayıtları da mercek altına alındı. Yapılan incelemeler sonucunda Kurubaş’ın, 15 Temmuz darbe girişiminden önce Pensilvanya’ya gittiği ortaya çıkarıldı. 4 kişilik bir ekiple ABD’ye gittiği saptanan Kurubaş’ın, burada 4 gün kaldığı öğrenildi. Bu ziyaret için Kurubaş’ın “kampa gittik” ifadesini kullandığı kaydedildi.

ÖKSÜZ VE BATMAZ’LA
DARBE PROVASI

Kurubaş’ın Pensilvanya’da olduğu tarihlerde TSK imamı Adil Öksüz ile Hava Kuvvetleri imamı Kemal Batmaz’ın da burada olduğu belirlendi. Söz konusu tarihlerde Pensilvanya’da darbe için son provaların yapıldığı değerlendiriliyor.

KRİTİK 3 ÜSTEN SORUMLU

Sivil imam Kemal Batmaz’ın Genel Müdürlüğünü yaptığı Kaynak Holding’le de irtibatlı olan Kurubaş’ın, 15 Temmuz darbe gecesi birçok F-16 ve helikopterin kalktığı Diyarbakır ve Malatya üslerinin yanı sıra darbenin merkezi olarak değerlendirilen İncirlik Üssü’nün bulunduğu Adana’dan da sorumlu imam olduğu öğrenildi. Batmaz’ın, Kurubaş’ın sorumlusu olduğu bazı askerlerle direkt olarak iletişime geçtiği belirtildi.

  • Tepedekilerle
    bağlantılı
  • Birol Kurubaş’ın, sivil imam Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç ve Harun Biniş’le irtibatlı olduğu da belirlendi. Darbe toplantılarının yapıldığı Ankara Çayyolu’ndaki villanın FETÖ’nün Hava Kuvvetleri yapılanmasının misafirhanesi olarak kullanıldığı, burada örgütün tepe isimlerinin toplantı gerçekleştirdikleri bildirildi. Öte yandan, bu villada Kurubaş’ın da parmak izlerinin olduğu tespit edilmişti. Kurubaş, ifadesinde söz konusu villada kaldığını itiraf etmişti.

#FETÖ
#Birol Kurubaş
#Diyarbakır
#Malatya
6 yıl önce