|

İncirlik'teki ABD askerleri 15 Temmuz'da görev aldı

Rusya Devlet Başkanı Putin, ünlü yönetmen Oliver Stone’un belgeselinde birbirinden çarpıcı açıklamalar yapıyor. Putin son olarak ABD’nin 15 Temmuz darbe girişiminden haberdar olduğuna işaret etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/06/2017 Pazar
Güncelleme: 06:40 - 18/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Rusya Devlet Başkanı Putin
​Rusya Devlet Başkanı Putin

ABD’li ünlü yönetmen Oliver Stone’un çektiği ‘The Putin Interviews’ (Putin Röportajları) belgesel filmi için uzun bir demeç veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, önemli açıklamalara imza atıyor. Showtime televizyonunda yayınlanan röportaj serisinin 3. bölümünde Putin, Türkiye’deki 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine hiçbir zaman “ABD bu kalkışmanın içinde yeralmıştır” demediğini dile getiren Putin, “Ama ben şu mantıktan yola çıkabilirim: Eğer Gülen, gerçekten de darbe girişiminde yeraldıysa -ki bu konuda bir fikrim yok-, o zaman ABD istihbarat güçlerinin olup bitenlerden haberdar olmamasını tasavvur etmek çok zor” dedi. Konuşmasında İncirlik’e de değinen Putin, “Bu arada Amerikan Hava Kuvvetleri, Türkiye’de İncirlik Üssü’nde bulunuyor. Ki İncirlik’teki askerler darbe girişiminde faal görev aldılar” ifadelerini kullandı.

İNCİRLİK DARBEYE KATILDI

Türkiye’de ABD’nin taktik nükleer silahlarının bulunduğunu ve darbe girişimi nedeniyle bu konudaki endişesini de dile getiren Putin, “Böyle dramatik olaylar yaşandığı zaman, akla şu soru işareti geliyor: Bu nükleer silahların başına neler gelebilir?” diye konuştu. Öte yandan, dünya genelinde terör örgütü DEAŞ saflarında 80 bin militan bulunduğu bilgisini veren Putin, bunlardan 30 bininin yabancı ülkelerden parayla tutulmuş teröristler olduğunu söyledi.


Babası Kırım'da

Putin, Oliver Stone’a daha önce hiçbir gazetecinin girmediği gizli odasını da gösterdi. Kremlin’de kullandığı odaya girerken Stone’a, “Buradaki dağınıklık için özür dilerim” diyen Putin, odada duran bir erkek portresi resmini gösterip “Bu benim babam. Bu fotoğraf babam Kırım'da Sivastopol’dayken çekilmiş. Donanma güçlerindeydi” diyor.


#Putin
#ABD
#15 Temmuz
7 yıl önce