|

İniş takımları açılmadığı için Baluken düşüyor

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Anasaya Komisyonu toplantısında yaşanan olayları değerlendirirken HDP Grup Başkanvekili Baluken'ın tavrını eleştirdi.

Yeni Şafak
07:35 - 4/05/2016 mercredi
Güncelleme: 05:41 - 4/05/2016 mercredi
Diğer

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Anasaya Komisyonu toplantısında yaşanan olayları değerlendirirken, “HDP Grup Başkanvekili, önünde bulunan masanın üzerine çıkıp oradan orta alana atlıyor. Oradan diğer masanın üzerine çıkıp bizim arkadaşların üzerine atlıyor. Havalanıyor ama iniş takımları açılmadığı için herhalde yere düşüyor” dedi.



Kavgaya karışan HDP'li milletvekillerinin danışmanlarının görüntülerinin olduğunu belirten Şentop, onlarla ilgili hem disiplin hem de ceza soruşturması için gerekenin yapılacağını söyledi. Milletvekillerinin şahsi olarak şikayetçi olmalarının söz konusu olabileceğini belirten Şentop, “Hem de yasama faaliyeti, çalışmayı engelleme ile ilgili suç var ortada” dedi.



Provokasyon yaptılar


Şentop, toplantılarda HDP'lilerin provokasyon yaptığını ifade ederek, “Bunlara tahammül gösterdi arkadaşlarımız. Ama herkesin bir tahammül sınırı var” dedi.



Milliyet'te yer alan habere göre Şentop, yaralanan vekillerinin sağlık durumlarıyla ilgili soruya da “İyidir, tedavi gördü herkes, sorun yok” yanıtını verdi.



#TBMM
#Anayasa Komisyonu
#Mustafa Şentop
#İdris Baluken
il y a 8 ans