|

İnlerine girildi

Şırnak’ta devam eden operasyonlar Düğün Dağı’nda yoğunlaştı. PKK’lılarla çıkan çatışmada 2 terörist öldürüldü, bir terörist sağ olarak yakalandı. PKK’lıların sığınak olarak kullandığı 4 mağara ve 100’er metrelik 2 tünel ise kullanılmaz hale getirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:48 - 25/10/2016 Salı
Yeni Şafak

Türk Silahlı Kuvvetleri, Şırnak'taki Düğün Dağı bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda 2 PKK'lı etkisiz hale getirildiğini, 1 PKK'lının ise yaralı olarak ele geçirildiğini açıkladı. Tespit edilen 4 mağara ve 100'er metrelik 2 tünel kullanılmaz hale getirildiği belirtildi. Operasyonlar sırasında yaralanan 1 PKK'lı terörist mağarada saklanırken güvenlik güçleri tarafından yakalanması kameralara yansıdı.



4 MAĞARA, 2 TÜNEL


Şırnak Düğün Dağı bölgesindeki operasyona 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na bağlı 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı birlikleri ve Geçici Köy Korucuları katıldı. Düğün Dağı güneyinde PKK'lı teröristlere yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında 2 PKK'lı etkisiz hale getirilirken 1 PKK'lı yaralı olarak ele geçirildi. Tespit edilen 4 mağara ve 100'er metrelik 2 tünel kullanılmaz hale getirildi. Mağaralara girişler öncesi mayın/bomba arama köpekleri kullanıldığı belirtildi.







YARALI OLARAK YAKALANDI


Yapılan aramada, çok sayıda da silah ve teçhizatla birlikte ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler arasında, 1 Biksi makineli tüfek, 1 Kanas keskin nişancı tüfeği, 1 Zagros keskin nişancı tüfeği, 1 RPG-7 roketatar, 1 M-16 piyade tüfeği, 2 AK-47 piyade tüfeği, 2 el bombası, 1 termal kamera ele geçirildi. Operasyonlar sırasında yaralanan 1 PKK'lı terörist mağarada saklanırken güvenlik güçleri tarafından yakalandı.



53 günde 1450 PKK'lı öldürüldü


Ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen ve saldırılarında sivilleri de hedef alan PKK'lı teröristlere karşı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet teşkilatının amansız takibi sürüyor. Gece gündüz demeden görev yapan, zaman zaman haftalarca arazide kalarak operasyonlarını devam ettiren güvenlik güçleri, insansız hava aracı (İHA) desteğiyle terör örgütü PKK'ya ağır darbe vurdu. 1 Eylül-23 Ekim tarihlerinde yürütülen operasyonlarda bin 450 PKK'lı terörist (bin 361 ölü, 23 teslim, 66 yakalanan) etkisiz hale getirildi. 1 Eylül'den 23 Ekim'e kadar gerçekleştirilen operasyonlarda da 902 zanlı yakalandı, bunlardan aralarında HDP'li ve DBP'li yöneticilerin de bulunduğu 277'si tutuklandı.








#Düğün Dağı
#PKK
7 yıl önce
default-profile-img