|

İnşa süreci başlıyor

El Bab’ın kontrol altına alınmasıyla, bölgenin yeniden güvenli ve yaşanabilir hale getirilmesi için çalışmalar başladı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Herkes taşın altına elini koymalı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 05:26 - 25/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM'de gazetecilere, El Bab'taki son durum ve Rakka operasyonu planlamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. El Bab'ın tamamen kontrol altına alındığını, ancak EYP ve mayın temizliğinin bir zaman alacağını anlatan Bakan Işık, “Türkiye olarak biz daha önce Sur'da, Cizre'de bunları yaşadığımız için ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz” dedi.



UÇUŞA YASAK BÖLGE


Türkiye'nin güvenli bölgelerde önceliğinin DEAŞ'tan temizlenen alanlar olduğunu vurgulayan Bakan Işık, “İnsanlar kendi yurtlarına vatanlarına rahatlıkla dönsünler, ama döndüklerinde aç, susuz olmasınlar, tarım yapabilsinler, kendi geçimlerini sağlayabilsinler istiyoruz. Hayatı normale döndüren çalışmaları da yapalım” ifadelerini kullandı.



HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arap ülkelerini ziyaretinde yaptığı çağrıyı anımsatan Bakan Işık, şöyle devam etti: “Fırat Kalkanı operasyonunda DAEŞ'ten temizlenen alanlarda Türkiye olarak biz alt yapıyı, üst yapıyı oluşturuyoruz. Körfez ülkeleri, Arap ülkeleri, diğer ülkeler de herkes taşın altına elini koysun. Cumhurbaşkanımızın o konudaki çağrısı önemli. Bunlar sürekli çalışılan konular ve bunu yapmak durumundayız.”


#El Bab
#Milli Savunma Bakanı
#Fikri Işık
7 yıl önce