|

"İnşallah 1 Mayıs çatışma günü olmaktan çıkar"

Başbakan Davutoğlu, "İnşallah 1 Mayıs, bir gerilim, çatışma günü, herkesin kaygı duyduğu bir gün olmaktan çıkar ve emek ve dayanışma bilincinin yaygınlaştığı bir gün haline gelir" dedi.

Yeni Şafak
10:23 - 1/05/2016 Pazar
Güncelleme: 12:02 - 1/05/2016 Pazar
AA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde düzenlenen kahvaltı programında işçilerle bir araya geldi.



Konuşmasına, 1 Mayıs'ta ülkeyi kana bulayan terör örgütlerinin şiddetini lanetleyerek başlayan Davutoğlu, şöyle konuştu:



"Bu sabah Gaziantep'te meydana gelen menfur terör saldırısında hayatını kaybeden şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. Nusaybin'de şehit düşen kardeşlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Bu acı günler geçer ama bu milletin birliği beraberliği daha da tahkim edilerek geleceğe inşallah taşınır. Bütün yakınlarına taziyelerimi iletirken milletimize başsağlığı diliyorum. Bu süreçte canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum" ifadesini kullandı.



"Bütün işçilerimize minnettarız"


Alın teriyle, gayretle ülkeye katkıda bulunan bütün emekçilerin bayramını kutlayan Davutoğlu, "78 milyon vatandaşımızla bütün çalışanlarımıza, ülkemize katıkları dolayısıyla teşekkürü bir borç biliyorum. Bugün emek ve değer üreten bütün işçilerimize bütün çalışanlarımıza minnettarız." dedi.



Sendika ve konfederasyonlara 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin teşekkürlerini sunan Davutoğlu, şöyle konuştu:



"Bu sene gerçekleştirilen bir çaba ile hep beraber konuştuğumuz bir çözüm çerçevesinde gösterilen mekanlarda, mutabık kalınan alanlarda 1 Mayıs'ın kutlanması dolayısıyla bütün sendikalarımıza, konfederasyonlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Bu güzel bir gelenek oldu. İnşallah her yıl bu gelenek sürer, 1 Mayıs bir gerilim, çatışma günü, herkesin kaygı duyduğu, sokağa belki çıkmaktan çekindiği bir gün olmaktan çıkar ve 1 Mayıs bütün meydanlarda barış, huzur içinde, emekçilerin bir araya geldiği, emek ve dayanışma bilincinin yaygınlaştığı bir gün haline gelir."


#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#1 Mayıs
8 yıl önce