|

'İnsan yüzlü örümcek' görenleri şaşırttı

Adana’nın Kozan ilçesinde Soydan Doğaner (38) adlı vatandaş, aracında bulduğu, Latince adı "thomisus onustus" olan ve insan yüzüne benzeyen görüntüsüyle görenleri hayrete düşüren köşeli yengeç örümceğine gözü gibi bakıyor.

Yeni Şafak
13:04 - 26/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 13:17 - 26/08/2017 Cumartesi
IHA
Kozanlı vatandaş, bulduğu örümcek.
Kozanlı vatandaş, bulduğu örümcek.
Ailesiyle birlikte yayla tatili yapmak üzere Adana’nın Kozan ilçesinden seyahate çıkan ve tatil dönüşü aracının ön ızgarasında bulduğu örümcek türünü araştıran Soydan Doğaner bulduğu insan yüzü figürüne benzeyen örümceğine gözü gibi bakıyor.

İnternetten yaptığı araştırmalar neticesinde bir pet şişe içerisinde ekmek ve yeşil maydanoz ile örümceği bir haftadır evinde besleyen Doğaner, uzman kişilerden örümceğe nasıl bakılabileceği konusunda yardım bekliyor.


Özel bir şirkette kumanda kontrol operatörü olarak görev yapan üç çocuk babası Soydan Doğaner, örümceği ilk gördüğünde çok şaşırdığını hatta korktuğunu ancak örümceği muhafaza altına aldıktan sonra internette yaptığı araştırmalar neticesinde örümceğin cinsinin ülkemizde ender rastlanan beyaz renkli thomisus onustus (yengeç örümceği) türü olduğu ve Türkiye’de şu ana kadar üç tane görüldüğü, bu bulduğu örümcek türünün ise ülkemizde dördüncüsü olduğunu kaydetti.
#Adana
#Kozan
#örümce
7 yıl önce