|

İnsanlığın yükü omzumuzda

Bayır Bucak Türkmenleri ve Güneydoğudaki terör mağduru vatandaşlar için ilk etapta toplanan 20 TIR dolusu yardımın bölgeye sevki başladı. TIR’ları dualarla uğurlayan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Milletimiz bir kez daha bütün insanlığın vicdan yükünü omzuna almıştır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/02/2016 الخميس
Güncelleme: 00:06 - 11/02/2016 الخميس
Yeni Şafak

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen 'Şimdi Yaraları Sarma Zamanı' kampanyası kapsamında toplanan yardımlar sahiplerine ulaştırılıyor. Bombalar altındaki Bayır Bucak Türkmenleri ile Güneydoğudaki terör mağduru vatandaşlar için başlatılan kampanya kapsamında ilk etapta 20 TIR dolusu yardım toplandı. İhtiyaç sahipleri için Türkiye genelinde vatandaşların yardımlarıyla toplanan 30 bin gıda kolisi ve 30 bin battaniyeyi taşıyan TIR'lar dün dualarla uğurlandı. Yardımları, ihtiyaç sahiplerine din görevlileri dağıtacak. Düzenlenen uğurlama törenine katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, TIR'ları dualarla yolcu etti. Burada bir konuşma yapan Görmez, Türkiye'nin, dünyanın neresinde olursa olsun mazluma ve mağdura yaptığı yardımlarla insanlığın vicdan yükünü omuzladığını kaydetti. Görmez şunları söyledi:



MİLLET ÜÇ MESAJ VEDİ


“Milletimiz bir kez daha bütün insanlığın vicdan yükünü omzuna almıştır. Milletimiz bu kampanyaya gösterdiği yüksek ilgiyle bütün insanlığa üç mesaj vermiş oldu. Birincisi, biz barışımızı, güvenliğimizi temin etmek için istiklalimiz için canlarını veren şehit evlatlarımızı hiçbir zaman unutmayız. İkinci mesaj, bütün insanlık vicdanını kaybetse ve Suriye'de zulme uğrayan insanlara sahip çıkmayı unutsa dahi biz unutmayacağız. Üçüncü mesaj ise, terör mağduru vatandaşlarımızın yaralarını da biz saracağız. Yaralar yalnızca maddi çukurları kapatmakla sarılmaz. Aynı zamanda gönüllerde meydana gelen hendekleri kapatmak lazım.”


Gıda kolilerinde ayçiçek yağı, salça, bulgur, makarna, nohut, pirinç, çay, şeker, mercimek ve tahin helvası bulunuyor. Hazırlığına başlanan 20 TIR'lık ikinci konvoy da yakında yola çıkacak.



6 TIR da bizden






AK Parti Yozgat İl Başkanlığı'nca düzenlenen kampanyada toplanan yardım malzemeleri, Bayır Bucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere 6 TIR'a yüklenerek yola çıkarıldı. AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, İslam inancı gereği 'sağ elin verdiğini sol elin görmemesi' gerektiğini ancak Türkmenlerin yaşadığı sıkıntılara dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla programı düzenlediklerini söyledi. Gıda malzemesi, bebek bezi ve maması ile giysilerden oluşan koliler, dualarla Suriye'ye yollandı.



Gözümüz sizde





Suriye Birleşik Türkmenler Derneği Başkanı Seydi Aytekin, Haleplilerin gözünün Türkiye'den gönderilecek yardımlarda olduğunu söyledi. “Halep-Azez arasını zorlukla geçebildik. 5 yardım TIR'ından 3'üne bomba isabet etti. Elimizdeki az sayıdaki yardım malzemelerini dağıtmayı başardık” diyen Aytekin, taş üstünde taş kalmadığını söylediği Halep'in içler acısı durumda olduğunu belirtti. Halep-Azez yolunda parçalanmış cesetlere rastladıklarını söyleyen Aytekin, “Tek umut Türkiye. Türkiye'den geldiğimizi duyan insanlar, bizlere sarılıyor” diye konuştu.









#Bayır Bucak Türkmenleri
#terör mağduru vatandaşlar
#Türkiye Diyanet Vakfı
#Şimdi Yaraları Sarma Zamanı
٪d سنوات قبل