|

İnsanlıkta ayrım gözetmiyoruz

Din, dil, ırk ayrımı yapmadan ihtiyaç sahiplerine ulaşan Türk Kızılayı, Kızılaykart’la 1 milyonun üzerinde sığınmacıya yardım eli uzatıyor. Türkiye’de bulunan 9 AB ülkesi de dahil 68 ülkenin vatandaşına bu kartla hizmet verdiklerini söyleyen Kızılay Başkanı Kınık, “ İnsanlıkta sınıf ayrımı gözetmiyoruz. İhtiyaç sahibi kimse ona yardım ediyoruz “ diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/10/2017 Salı
Güncelleme: 03:23 - 31/10/2017 Salı
Yeni Şafak
Türk Kızılayı, Kızılaykart’la 1 milyonun üzerinde sığınmacıya yardım eli uzatıyor.
Türk Kızılayı, Kızılaykart’la 1 milyonun üzerinde sığınmacıya yardım eli uzatıyor.

Din, dil, ırk ayrımı gözetmeden ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan Türk Kızılayı, Kızılaykart ile 1 milyon 62 bin 569 sığınmacıya ulaşıyor. Yabancılara yönelik sosyal uyum yardım programı (SUY) uygulayan Türkiye, bu kapsamda Türkiye’de bulunan 68 ülkenin vatandaşına ve 21 vatansızın ihtiyaçlarına ‘Kızılaykart’ ile karşılık veriyor. Şu ana kadar Kızılaykart ile 178 bin 577 hanede 1 milyon 62 bin 569 kişiye ulaşılırken, yardım alma kriterlerine uyan bireylerin başvuruları değerlendiriliyor. "Sadece Suriye, Irak ve Afganistan vatandaşlarına yardım yapmıyoruz" diyen Kızılay Başkanı Kerem Kınık, "AB ülkelerinin vatandaşları da Kızılay kartından yararlanıyor. Amerika vatandaşı var. Biz Türkiye olarak insanlıkta ayrım ve sınıf gözetmiyoruz. Amerika vatandaşı da olsa, Belçika vatandaşı da olsa ihtiyaç sahibi ise destek veriyoruz. İhtiyaç sahibi kimse onun elinden tutmayı ve onu hayata tutunması için gayret ediyoruz" diye konuştu.


9 AB ÜLKESİ VATANDAŞINA YARDIM

Kızılaykarttan en fazla faydalananlar, Türkiye’de 3 milyon nüfusa sahip olan Suriyeliler. Suriyelileri Iraklı, Afganistanlı ve İranlılar takip ediyor.

AB üyesi olan Bulgaristan, Belçika, Romanya, Almanya, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı, İspanya, İsveç, Slovenya, Yunanistan ülkelerinin vatandaşları da Kızılay kartından faydalanıyor. 9 AB üyesi ülkenin 46 vatandaşı Türkiye’de her ay düzenli Kızılay kartına para yükleniyor. Kınık, dünyada bu şekilde uygulanan bir sistemin olmadığını belirterek, “Altyapısı bizde olan bu sistem AB tarafından fonlanıyor. Mesela Bangladeş için de bu sistem uygulanabilir mi düşünüyoruz. Gıda kart ile yardım dağıtılırsa Bangladeşli tüccarlardan hizmet alacak. O zaman iki tarafa destek olmuş olunur” diye konuştu.

  • 630 MİLYON AVROLUK YENİ PAKET
  • Suriyelilere Kızılaykart ile yaklaşık 1 milyar avro nakit destek yaptıklarını dile getiren Kınık, “Sistem, kriterleri otomatik kendisi işletiyor. Sonuca göre aile ziyaretleri yapılıyor. Başvuruların yüzde 50’sine yakını kabul edilirken, ekonomik sisteme de katkı da bulunuluyor” şeklinde konuştu. Kınık, “Ocak ayı itibariyle faydalanan sayısı 1 milyon 300 bine çıkacak. AB ile imzalanan anlaşma ocak ayında bitecek. Bu ay 630 milyon avroluk yeni paket imzalanacak” dedi.
#Kızılay
#Kerem Kınık
#Türkiye
6 yıl önce