|

İpsala Gümrük Kapısı’nda 8 kilometrelik kuyruk oluştu

Kurban Bayramı tatilini yurt dışında geçirmek isteyen vatandaşlar ve Avrupa’da yaşadıkları ülkelere geri dönen gurbetçiler, İpsala Sınır Kapısı’nda 8 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Yeni Şafak
21:45 - 26/08/2017 Saturday
Güncelleme: 22:05 - 26/08/2017 Saturday
IHA
İpsala'da 8 kilometrelik kuyruk oluştu
İpsala'da 8 kilometrelik kuyruk oluştu

Kurban Bayramı tatilini yurt dışında geçirmek isteyen vatandaşlar ve Avrupa’da yaşadıkları ülkelere geri dönen gurbetçiler, İpsala Sınır Kapısı’nda uzun kuyruklar oluşturdu.

Yunanistan’a açılan İpsala Sınır Kapısı’nda 8 kilometre uzunluğunda araç kuyruğu oluştu. Kuyrukta bekleyen vatandaşlar, araçları içerisinde beklerken, çıkış yapmak için 4 saat beklediklerini söyledi. Vatandaşlar, gümrükteki işlemlerinin daha hızlı yapılmasını istedi.

"Yarına kadar çıkış yapabilirsek bizim için çok iyi"

İstanbul’dan gelerek Makedonya’ya gittiğini söyleyen tır şoförü Emrah Muharremi, “Bu kapıdan yarına kadar çıkış yapabilirsek bizim için çok iyi. 8 kilometrelik bir kuyruk söz konusu. İhtiyaçlarımızı karşılaşmak için benzin istasyonlarındaki arkadaşlar bizlere yardımcı oluyor” şeklinde konuştu.

“İznim yolda geçecek”

Bursa’dan gelerek aile ziyaretinde bulunmak üzere Bulgaristan’a gittiğini belirten Recep Sülüoğlu, “3 saattir kuyrukta bekliyoruz. Buna bir çare bulsunlar. Bulgaristan’da yaşayan ailemizi bayramda ziyaret edeceğiz. 10 gün iznim var. O da yolda geçecek” dedi.

“4 saattir sırada bekliyoruz”

Adana’dan gelerek Almanya’ya dönen gurbetçi Ali Uçaka ise şunları söyledi: “Almanya’ya geri dönüyorum. Ancak gümrüklerde çok büyük kuyruk sıkıntısı yaşıyoruz. 4 saattir sırada bekliyoruz. Kapıkule Gümrük Kapısı’nda 12 saat bekleyenler olmuş.”
#İpsala Gümrük Kapısı
#Kurban Bayramı
7 years ago
default-profile-img