|

Tezkere görüşmelerine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak

Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl uzatılmasına ilişkin tezkere, TBMM Başkanlığına sunuldu. Hazırlanan tezkere metninde, "Irak'ta PKK ve DEAŞ unsurlarının varlığını sürdürmesi, etnik temelli ayrılıkçılığa yönelik girişimler ülkemizin güvenliğine doğrudan tehdit oluşturmaktadır" ifadelerine yer verildi. Tezkere görüşmelerine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak.

Yeni Şafak
13:16 - 22/09/2017 Cuma
Güncelleme: 16:52 - 22/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Başbakanlık Tezkeresi'nde, Türkiye'nin, Irak'ın toprak bütünlüğünün, milli birliğinin ve istikrarının korunmasına büyük önem atfettiği belirtilerek, "Diğer taraftan, Irak'ta PKK ve DEAŞ unsurlarının varlığını sürdürmesi, etnik temelli ayrılıkçılığa yönelik girişimler, bölgesel barışa, istikrara ve ülkemizin güvenliğine doğrudan tehdit oluşturmaktadır" ifadesine yer verildi.

Hayati önemde

Tezkerede, "Bütün bu gelişmeler çerçevesinde; terör ile Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü bozmaya ve sahada gayrimeşru oldu bittiler oluşturmaya yönelik, milli güvenliğimize tehlike oluşturabilecek her türlü risk, tehdit ve eyleme karşı, uluslararası hukuktan doğan haklarımız doğrultusunda gerekli önlemlerin alınması, milli güvenliğimiz açısından hayati önem arz etmektedir" denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak

Yarın saat 16'da başlayacak tezkere görüşmelerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

  • MGK ve Bakanlar kurulu toplanıyor
  • Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani’nin referandum ısrarı sürerken ve Kerkük adım adım çatışmaya sürüklenirken Türkiye’de gözler bugün yapılacak Milli Güvenlik Kurulu (MGK) zirvesi ve hemen ardından toplanacak Bakanlar Kurulu’na çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Milli Güvenlik Kurulu 15:00'te, Bakanlar Kurulu 18:00'de toplanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin net tavrı ve atacağı adımlar konusunda bu iki toplantıya işaret etmişti. MGK ve Bakanlar Kurulu'nun ardından gözler TBMM'de olacak. TBMM Genel Kurulu, Irak ve Suriye tezkeresi için 23 Eylül Cumartesi günü saat 16.00'da olağanüstü toplanacak.
#TBMM
#Tezkere
#Başbakanlık
7 yıl önce