|

İş dünyasına FETÖ etkisi için 8 maddelik genelge

FETÖ terör örgütü ile bağlantısı olduğuna dair soruşturmalar devam eden, bazılarına kayyum atanan, bazılarının da yöneticileri tutuklanan şirketlerin piyasaya etkisini minimize etmek için hükümet harekete geçti. Soruşturmalar tamamlanana kadar işlerin aksamaması için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 8 maddelik bir genelge hazırladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/11/2016 Cuma
Güncelleme: 00:31 - 4/11/2016 Cuma
Yeni Şafak

Ticaret Sicil Müdürlükleri'ne gönderilen genelgeyle, pay sahibi bulunan, hakkında bilgi talep edilen veya tedbir kararı alınmayan bütün işletmelerle ilgili kısıtlamaların önü açıldı. Böylece, soruşturma kapsamındaki şirketler ekonomik işleyişlerini devam ettirebilecek. Genelgede; FETÖ soruşturmasına dahil olan şirketlere ilişkin işlemlerde önemli unsurlara dikkat edilmesi istendi.


Genelgede, “Kayyum atanmışsa, kayyumun temsil edilmediği genel kurul toplantılarında alınan kararlara ilişkin tescil talepleri karşılanmayacak. Hakkında verilmiş bir tedbir kararı bulunmayan ticaret şirketleri ile şirket ortaklarının kanun kapsamındaki başvuruları karşılanacak" denildi.



Amaç şirketi batırmak değil yaşatmak


Genelgeyle ilgili bilgi veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “KHK ile de kısmen özellikle bankaları rahatlatan düzenleme getirdik. Şirketlere ticaret sicildeki karşılaştıkları sıkıntıları ve şüpheleri giderici bir takım adımlar attık. Bizim amacımız şirketleri batırmak değil, şirketleri yaşatmak. Birileri o şekildeterör örgütüne bulaşmış olabilir ama bunlar bizim milli değerlerimiz" dedi.






#FETÖ
#İş Dünyası
#Ticaret Sicil Müdürlükleri
7 yıl önce