|

İşaret fişeği MOSSAD’dan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde Keçiören’deki evini Selam Tevhid soruşturması kılıfı altında takibe alan 26 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Selam Tevhid kumpasının 7 Şubat 2012’deki MİT krizinden kısa bir süre sonra İsrail gizli servisi MOSSAD’dan gelen bir ihbar ile başlatıldığı belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 01:51 - 11/02/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Selam Tevhid'de kumpas soruşturması kapsamında yeni bir gözaltı dalgası yaşandı. İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu Başsavcı Vekili İrfan Fidan, Selam Tevhid soruşturması kılıfı ile o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Keçiören'deki evini takibe aldıkları ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı izledikleri iddiasıyla 26 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.



24 SAAT İZLEDİLER


Başsavcılığın tespitlerine göre; Erdoğan'ı takip için kılıf yapılan Selam Tevhid soruşturması, 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağırılmasıyla başlayan krizden kısa bir süre sonra İsrail gizli servisi MOSSAD'dan gelen bir ihbar başladı. Söz konusu ihbarın Koruma Daire Başkanlığı'na gittiği ve daha sonra Ankara TEM Şube'ye iletildiği belirtildi. Şüpheli polisler ihbar üzerine, Erdoğan'ın ev sahibi Faruk Koca'yı soruşturmaya dahil edip Keçiören'deki konutu 24 saat izlemeye aldı. Başlatılan soruşturmada da Hakan Fidan adım adım izlendi.





ANKARA AYAĞI İÇİN UĞRAŞTILAR


Şüphelilerin, Selam Tevhid kumpası çerçevesinde gerçekleştirmeyi planladığı büyük gözaltı dalgasının Ankara ayağını olgunlaştırmaya çalıştıkları anlaşıldı.Şüphelilerin, Erdoğan ve Fidan'ı İsrail'in Gürcistan ve Hindistan büyükelçiliklerindeki patlamalar ile irtibatlandırılmak istendi hedefledikleri belirlendi. 17-25 Aralık sonrasında dosya incelendiğinde soruşturmanın Erdoğan ve Fidan'ı terörle irtibatlandırmayı yönelik yürütüldüğü fakat hiçbir delil bulunamadığı tespit edildi.





ÜNLÜ MÜDÜRLERE GÖZALTI


Bu tespitler üzerine Başsavcılık, Erdoğan'ın Keçiören'deki evini takibe alınması ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın izlenmesi ile ilgili aralarında merkez valisi Ahmet Pek, emniyet müdürleri Ayhan Koç, Cihangir Çelik, Erol Demirhan, Hami Güney, Hamza Tosun, Lokman Kırcılı ve Oktay Bulduk'un olduğu 26 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Pek ve Koç dahil 13 kişi gözaltına alındı.





DARBE SUÇLAMASI


Şüphelilerin “Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması yöneticiliği ve üyeliği” ile “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümetini terörle ilişkilendirip görevini yapamaz hale getirmek” ile suçlandıkları öğrenildi. Bazı şüphelilerin başka dosyalardan da arandıkları kaçak durumda bulundukları anlaşıldı


#Selam Tevhid
#Fetullahçı Terör Örgütü
#Paralel Devlet Yapılanması
8 yıl önce