|

İşçileri taşıyan traktör dereye uçtu

Sakarya Hendek'te, römorkunda bahçeye giden fındık işçilerini taşıyan traktör, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu dereye uçtu. Kazada 5’i kadın 7 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:09 - 19/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
İşçileri taşıyan traktör dereye uçtu
İşçileri taşıyan traktör dereye uçtu

Sakarya’nın Hendek ilçesi Çamlıca mevkiinde, Diyarbakır’dan Sakarya’ya fındık toplamak için gelen işçileri taşıyan traktör, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarında bulunan dere yatağına devrildi.

TRAKTÖRÜ VİNÇ ÇIKARDI

Kazada, traktörün römork kısmında bulunan 5’i kadın 2’si erkek 7 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, 9 kişi de yaralandı. Kazada ölen Şengül Akman (50), Nildanur Akman (13), Çiçeği Çapat (39), Bahar Çağatay (15), Bedran Çağatay (54) ve Faruk (38) ve Gülistan Boz'un (18) cenazeleri, Hendek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yaralılar Veysel Akman, Beaver Çağatay, Uğur Boz, Gizem Boz, Yusuf Akman, Yusuf Çapat, Mehmet Boz, Songül Çapat ve Aleyna Boz kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Traktör de düştüğü dere yatağından vinç yardımıyla çıkarıldı. İşçilerin cenazeleri gece saatlerinde memleketleri olan Mardin'e gönderildi.


BİZİ ÇOK ÜZÜYOR

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu olay yerine gelerek, yetkililerden bilgi aldı. Vali Balkanlıoğlu olay yerinde cep telefonu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşerek kaza hakkında bilgi verirken, rampa ve hafif viraj olduğunu, sürücünün aşağı hızlı indiğini, aracı kaydırdığını söyledi. Vali Balkanlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, mevsimlik tarım işçilerinin ekmeğinin peşindeyken trafik kazalarında hayatlarını kaybetmelerinin kendilerini üzdüğünü söyledi.

YOLCU İÇİN UYGUN DEĞİL

Geçen yıllarda, bulundukları şehirden gelirken kamyonlarla yapılan yolculuklara Bakanlığın sıkı önlemler aldığını anlatan Balkanlıoğlu, "Ancak bulundukları yerlerden tarlalara bazen tarım araçları, bazen de traktörlerle gidiyorlar. Aslında yolcu taşımaya mahsus değil ama zaruretten yakın tarlalara traktörle gidiyorlar" dedi.

#Sakarya
#Hendek
#Traktör kazası
7 yıl önce