|

İşçileri taşıyan traktör devrildi: 7 ölü 10 yaralı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde fındık işçilerini taşıyan traktör devrildi. Kazada 5'i kadın 7 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı. Kazaya ilişkin bilgi veren Vali Balkanlıoğlu, traktör sürücüsünün kayıp olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
08:07 - 18/08/2017 Cuma
Güncelleme: 11:04 - 18/08/2017 Cuma
Sürücüsünün hakimiyetini kaybettiği traktör devrildi. 7 işçi hayatını kaybetti.
Sürücüsünün hakimiyetini kaybettiği traktör devrildi. 7 işçi hayatını kaybetti.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde fındık işçilerini taşıyan traktörün devrilmesi sonucu ölen ve yaralananların olduğu belirtildi.

Hendek ilçesine bağlı Çamlıca Mahallesi mevkisinde, tarım işçilerini taşıyan traktör, henüz belirlenemeyen nedenle yol kenarına devrildi.

Çok sayıda 112 Acil Servis ekiplerinin sevk edildiği kazada 7 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Yaralılar, olay yerine yerine gelen 112 Acil Servis ambulansları ve özel araçlarla ilçedeki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Bu arada işçilerin, fındık toplamak için Diyarbakır'dan geldiği öğrenildi.


Vali Balkanlıoğlu'ndan açıklama

Kazayla ilgili bilgi veren Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ölenlerden 5'inin kadın olduğunu açıkladı. Traktör sürücüsünün de kayıp olduğunu aktaran Balkanlıoğlu şunları söyledi:


  • "Mevsimlik tarım işçileri ekmeğinin peşinden koşmak için buralara geliyorlar. Ancak bu insanların bazen böyle trafik kazalarında ekmeğinin peşinde hayatlarını kaybetmeleri milletçe bizleri de üzüyor. Bulundukları şehirden buralara gelirken de kamyonlarla insan taşımaya mahsus olmayan araçlarla taşınırdı. Bakanlığımız bu konularda önlemler aldı ve bunun önüne geçildi. Ancak bulundukları yerlerden tarlalara giderken bazen tarım araçları ile bazen de traktörler ile böyle gidiyorlar. Patpat tarım aletlerini ulaşım aracı olarak kullanıyorlar. Bunu kullanırken çok dikkatli olmak lazım. Yolcu taşımaya müsait değil ama zaruraten yakın tarlalara gidiyorlar.
  • Bu sabah traktörü kullanan vatandaşı herhalde kendisi de rahmetli olmuş. Allah hepsine gani gani rahmet eylesin. 5 tanesi hanım kardeşimiz, 17 yaşında bir gencimiz var. 7 tane kaybımız var. Bunlardan bir tanesi traktörü kullanan. Bu sürücü işte 7 kişinin ölümüne 9 kişinin yaralanmasına sebep olmuştur.
  • Valilik olarak her türlü duruma el koyduk. Yaralılar hastanelerde. Vatandaşlarımız çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Devlet olarak her türlü desteği yapacağız. Ancak benim tavsiyem bu işçileri çalıştıran vatandaşların çok dikkatli olmaları lazım. Memleketlerine bu acı haberlerin gitmesi bizi milletçe üzüyor. Çok dikkatli olmaları hele hele bu araçları kullananların taşıdıkları bir çok canı kendilerine emanet olduklarını unutmasınlar."
#Sakarya
#Traktör
#Trafik Kazası
7 yıl önce