|

İşe gitmeden CHP'li belediyeden maaş aldığı ortaya çıktı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne attığı iftiralarla gündeme gelen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş'un işe gitmeden yıllardır CHP'li Çankaya Belediyesi'nden maaş aldığı ortaya çıktı. Karakuş'un, 30 Mart yerel seçimlerinde göreve gelen CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in babası Doğan Taşdelen'in başkanlığı döneminde mimar olarak işe alındığı ifade edilirken, Mimarlar Odası üyeliğine seçilmesiyle birlikte Çankaya Belediyesi'ndeki işlerini iyice aksatmaya başladığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak
11:47 - 4/07/2015 Cumartesi
Güncelleme: 11:57 - 4/07/2015 Cumartesi
Diğer

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde verilen iftar masasının 240 bin TL olduğu iftirasını atarak eleştiri oklarını üzerine çeken Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş'un, memur olarak görev yaptığı Çankaya Belediyesi'ndeki işine hiç gitmeden maaş aldığı kaydedildi. Karakuş'un, 30 Mart yerel seçimlerinde göreve gelen CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in babası Doğan Taşdelen'in başkanlığı döneminde mimar olarak işe alındığı belirtildi. Belediyeye uğramadan maaş aldığı iddia edilen Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası üyeliğine seçilmesiyle birlikte Çankaya Belediyesi'ndeki işlerini iyice aksatmaya başladığı ortaya çıktı.



Uyarılara aldırmadı


Sabah'ın haberine göre, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık döneminde neredeyse uğramaz hale gelen Karakuş, 2013'te imardan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdal Kurttaş tarafından uyarıldı. Kurttaş'ın soruşturma açılması için yazdığı şikâyet dilekçesi ise Tanık tarafından sümen altı edildi. İşe gelmediği gerekçesi ile hakkında şikâyetler bulunan Karakuş, böylelikle teftiş kuruluna havale edilmedi. Tanık'tan aldığı cesaretle işleri iyice aksatan Karakuş, kendisinden şikâyetçi olan Kurttaş'ı mahkemeye verdi. Karakuş, amirinin kendisine mesaiye devam konusunda mobbing uyguladığı iddiasıyla açtığı davayı kaybetti. Eski Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen döneminde göreve başlayan Karakuş'un, oğul Alper Taşdelen döneminde de belediyeye uğramadığı iddia edildi.



Soru önergesi verildi



Tüm bu iddiaların ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili ve Çankaya Belediyesi Meclis Üyesi Ali İhsan Ölmez, konu ile ilgili Çankaya Belediyesi'ne soru önergesi verdi. Ölmez, 1 Temmuz tarihli soru önergesinde, Tezcan Karakuş Candan'ın 'bankamatik memur' olarak görev yapıp yapmadığını sordu. Belediyenin bu iddialara ne cevap vereceği ise merak konusu oldu.



#bankamatik
#mimar
#Tezcan Karakuş
9 yıl önce