|

IŞİD'den bombalı araçla intihar saldırısı

IŞİD, Suriye'de bombalı araçla intihar saldırısı düzenledi. Saldırıda birçok ölen ve yaralananlar olduğu bildirildi.

Yeni Şafak
00:50 - 29/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 01:08 - 29/08/2015 Cumartesi
IHA

Suriye'nin Halep kentine bağlı Tel Rıfat kasabasında IŞİD militanları bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenledi. Saldırı ile Halep çevresindeki çatışmalarda yaralanarak Kilis'e getirilen 12 yaralıdan 2'si hayatını kaybetti.


IŞİD militanları, Tel Rıfat kasabasında bomba yüklü araçla Özgür Suriye Ordusu'na ait kontrol noktasında intihar saldırısı düzenledi. Olay yerinde 6 kişi hayatını kaybederken, yaralanan 4 kişi ise Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden 112 acil ambulansları ile Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ayrıca Halep ve çevresinde çatışmalarda yaralanan 8 kişi daha Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi. 2 olayda 2 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi ise tedavi altına alındı. Tedavi altına alınanlardan durumu ciddi olan 3 kişi çevre illerdeki hastanelere sevk edildi.



Aynı aileden 6 kişi öldü, 4 kişi yaralandı


Terör örgütü DAEŞ'in, Halep'in Mari ilçesinin girişinde bomba yüklü araçla düzenlediği intihar saldırısında aynı aileden 6 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı bildirildi.



Saldırıda aynı aileden 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, 4 kişinin yaralandığını kaydeden yetkililer, muhaliflerin Tel Rıfat beldesinde de kadın elbisesi giyen DAEŞ üyesinin üzerindeki bombaları patlatması sonucu yaralananların olduğunu, terör örgütünün kadın elbisesi giyen başka bir üyesinin de intihar eyleminde bulunmadan önce yakalandığını söyledi.



DAEŞ'in Mari ve çevresinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere son zamanlarda intihar eylemcileri ve bomba yüklü araçlarla saldırdığını vurgulayan yetkililer, sivil halkın terör örgütünün eylemlerinden dolayı Mari ve çevresindeki köylerden göç etmeye bağladığını aktardı.




#IŞİD
#bombalı araçla intihar saldırısı
#ölen ve yaralananlar
9 yıl önce