|

IŞİD’e canlı bomba olmak istedim

IŞİD ve PKK’ya yönelik gözaltı dalgası dün de devam etti. 5 ildeki operasyonda 35 kişi gözaltına alındı. Konya merkezli operasyonda canlı bomba olduğu iddiasıyla gözaltına alınan bir kadın emniyette suçlamaları kabul etti. İki çocuk annesi F.K, “Canlı bomba olmak istedim IŞİD kabul etmedi” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 29/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:45 - 29/07/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Konya merkezli 3 ilde terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonda gözaltına alınan biri kadın 16 kişi adliyeye sevk edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, terör örgütü IŞİD'e yönelik Konya, Ankara ve Manisa'da gerçekleştirdikleri operasyonlarda gözaltına alınan, aralarında “canlı bomba” olduğu iddiasıyla yakalanan F.K. isimli kadının da bulunduğu şüpheliler, dün sabah saatlerinde yeniden Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.



İDDİALARI KABUL ETTİ


Şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Zanlılar arasında yer alan ve “canlı bomba” olduğu iddiasıyla yakalanan F.K. isimli kadının, polisteki ifadesinde yöneltilen suçlamaları kabul ettiği, kardeşinin bölgede öldürülmesinin ardından terör örgütüne “canlı bomba” olmak isteğini belirttiği öğrenildi. Diğer zanlıların da çatışma bölgelerinde bulunduklarını ifade ederek, suçlamaları kabul ettikleri öne sürüldü. Adliyedeki işlemlerinin ardından F.K ile 4 kişi tutuklanarak cenazevine gönderildi. Şüphelilerden 10'u adli kontrol kararıyla olmak üzere 12 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



37 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ


Antalya'da terör örgütü MLKP'nin alt yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 14 zanlıdan biri savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Gözaltındaki 13 zanlı ise “Terör örgütü üyesi olmak”, “Terör örgütünün propagandasını yapmak” ve “Yanıcı ve patlayıcı madde bulundurmak” suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. İzmir'de de terör olayları sonrası düzenlenen 2 ayrı operasyonda gözaltına alınan 24 kişi adliyeye sevk edildi.



OPERASYONLARA DEVAM


Terör örgütleri IŞİD, PKK, DHKP-C'ye operasyonlar Elazığ ve Malatya'da devam etti. Elazığ'da sabah saatlerinde düzenlenen operasyonlarda BDP eski Elazığ İl Başkanı Turan Çelik'in de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Malatya'da ise operasyonların hedefinde terör örgütü PKK ve DHKP-C vardı. Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 adrese eş zamanlı baskın yaptı. Operasyonda, PKK ve DHKP-C üyesi oldukları iddiasıyla 8 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.



9 PKK'lı yakalandı


Erzurum'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik 5 ilçede yürütülen operasyonda, 9 kişi daha yakalandı. Önceki gün Karayazı ilçesinde gözaltına alınan 5 kişiden 4'ü ise tutuklandı. Erzurum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Palandöken, Yakutiye, Aziziye, Karayazı ve Tekman ilçelerinde belirlenen adreslere operasyon yapıldı. Operasyonda, YDG/H ile örgütün köy ve mahalle yapılanmalarına üye dokuz kişi daha yakalandı. Dün sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonda ise 34 kişi gözaltına alınmıştı.


#pkk
#canlı bomba
#Malatya Emniyet Müdürlüğü
9 yıl önce