|

IŞİD’in infazcısı Elazığ’dan çıktı

IŞİD’e yönelik Elazığ’da düzenlenen operasyonda örgütün sözde üst düzey yöneticisi ve infazcısının da aralarında olduğu 7 şüpheli yakalandı. F.Ş.’nin IŞİD’in Suriye’deki infazlarını gerçekleştirdiği tespit edildi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 17/05/2016 Salı
Güncelleme: 22:47 - 16/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Elazığ'da terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonda aralarında örgütün sözde üst düzey yöneticisi ve infazcısının da bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alındı. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile İstihbarat Şube ekipleri, Elazığ'da toplantılar yaparak örgüte adam kazandırma faaliyetleri içerisinde olduklarının belirlenen IŞİD'lilere yönelik harekete geçti. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 6 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.



ÜST DÜZEY SORUMLU GÖZALTINA ALINDI


Özel harekat timlerinin de yer aldığı operasyonda, bir süre önce Suriye'den gelen ve IŞİD'in üst düzey yönetici olduğu öne sürülen A.S., örgütün infazcısı olduğu değerlendirilen F.Ş. ve A.H., A.A., H.Ş., I.H. ile A.A. adlı kişiler gözaltına alındı. Şüphelilerden F.Ş.'nin Suriye'de terör örgütünün infazlarını gerçekleştirdiği bildirildi. Zanlıların adreslerinde yapılan aramada, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin, emniyetteki işlemleri sürüyor.



Eş zamanlı operasyon


Kilis'te IŞİD ile irtibatlı olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu kişi gözaltına alındı. Polisler, otogarda durumundan şüphelendiği kişinin kimliğini kontrol etti. IŞİD ile irtibatlı olduğu değerlendirilen şüpheli gözaltına alındı. Malatya'da da IŞİD adına faaliyet gösterdikleri belirlenen kişilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 9 şüpheli gözaltına alındı.



#IŞİD
#Elazığ
8 yıl önce