|

İşkenceler FETÖ emriyle yapıldı

Batman'daki FETÖ cinayeti soruşturmasına giren bir ifade, 28 Şubat’ın karanlık günlerine ışık tuttu: Mütedeyyin insanları sindirmek için şiddete meyilli polislere işkence ve infazlar yaptırıldı. 20 ayrı faili meçhul dosya işkenceyle kapatıldı, bu sayede FETÖ'cü polisler de terfi ettirildi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 1/12/2017 Cuma
Güncelleme: 14:03 - 1/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Hulusi Cemil Altınlı
Hulusi Cemil Altınlı

Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Sabri Uzun’un talimatıyla FETÖ’ye sızan eski istihbaratçı Hulusi Cemil Altınlı’nın, Cevzet Soysal’ın katledilmesine ilişkin 2017 yılı Şubat ayında Batman TEM Şube Müdürlüğü’ne verdiği ifade; 28 Şubat’ın karanlık günlerine ilişkin pek çok çarpıcı bilgiyi ortaya çıkardı. FETÖ, Emniyet’te ilk ele geçirdiği birimler olan İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubeleri’nde 28 Şubat’ta özellikle Gülen’e boyun eğmeyen mütedeyyin kesime yönelik büyük bir kumpasa girişti. Bu kumpas için FETÖ’ye hizmet ettiğini bilmeyen vatansever polisler kullanıldı. İçlerinde şiddete meyilli olanlara işkence ve infazlar yaptırıldı.

TERÖRLE MÜCADELE FETÖ’NÜN ELİNDEYDİ

Öncekilerde olduğu gibi son ifadesinde de 1990’lı yıllarda FETÖ’cülerin Güneydoğu ve Batman’da çevirdiği tüm dolapları tek tek sıralayan Altınlı’nın tüm ayrıntılarıyla anlattığı 8 olay, Batman’daki soruşturmaya dahil edildi. O dönem Türkiye Petrolleri işçisi olan Cevzet Soysal cinayetine ilişkin de çok kritik detaylar paylaşan Altınlı, o yıllarda Batman’da FETÖ’cülerin terörle mücadeleyi bütünüyle ellerinde tuttuklarını söyledi. Altınlı ifadesinde FETÖ’cülerin kendilerine düşman olarak gördükleri kişileri; milliyetçi kişiliğe sahip polisleri kullanarak bertaraf ettiğini anlattı.

20 DOSYA İŞKENCEYLE ZORLA KAPATILDI

Bu polislerin vatan millet diyerek kandırıldığını ifade eden Altınlı, Cevzet Soysal cinayetinde ismi geçen B. Kod adlı polisin dönemin FETÖ’cü Terör Şube Müdürü Ahmet Akbal’ın izniyle Lazgin isimli birine işkenceyle 20’den fazla faili meçhul olayı üstlendirdiğini ve faili meçhul dosyaları kapattığını Batman’a atandıktan sonra şubede konuşurken duyduğu bilgisini verdi. Altınlı, FETÖ’cü polislerin dosyaları kapattırarak terfi aldığını ve teşkilat içinde yükseldiğini anlattı.

  • O polisler sorgu için cezaevinden çıkarıldı
  • Batman’da yürütülen soruşturma kapsamında önceki gün operasyon yapılmış ve 6 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden dönemin İstihbarat Şube’de görevli polisleri Aydın Mimir ile Ömer Kesinci’nin 15 Temmuz sonrası ihraç edildikleri ve İzmir’de tutuklu bulundukları cezaevinden Batman’a götürüldüğü öğrenildi. Gözaltına alınan diğer isimler ise C.K, B.Ö., İ.T. ve A.M.Ş isimli emekli ve halen görevdeki polis memurları. Güvenlik birimleri; Soysal cinayetinin yanısıra FETÖ adına sahte delil üretilmesi, bir polis memurunun ölümüne sebep olunması, Hizbullah mensubu 6 kişinin kaçırılarak işkence ile sorgulanması ve bir PKK’lı canlı bombanın terfi alabilmek için karakola yaklaşmasına göz yumulduktan sonra etkisiz hale getirilmesi iddialarını da araştırıyor.
#FETÖ
#İşkence
6 yıl önce