|

İslam ülkelerinden ortak Interpol

İslam İşbirliği Teşkilatı üye ülkeleri tarafından kurulacak ve DEAŞ, BOKOHARAM, FETÖ gibi terör örgütlerine yönelik ortak hareket içinde olacak Interpol benzeri yapı için çalışmalar başladı. Temelleri İstanbul'da atılan yapının kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/12/2016 Pazar
Güncelleme: 02:24 - 4/12/2016 Pazar
Yeni Şafak

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) kültür kuruluşu IRCICA Başkanı Doç. Dr. Halit Eren, Türkiye'nin dönem başkanı olduğu İslam Ülkeleri Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. İİT toplantılarının sonuncusunda 2016-2025 tarihlerini kapsayan 10 yıllık kalkınma planlarının yapıldığını belirten Eren, İslam ülkelerinde fakirlikle mücadeleye 10 milyar dolarlık bir fon ayrılacağını söyledi.



ÖRGÜTLER GÖRÜŞÜLDÜ


İslam ülkelerinin gündeminde İslamafobiye hizmet eden, DEAŞ, BOKOHARAM ve FETÖ gibi örgütlerin faaliyetlerinin de olduğunu belirten Eren, ülkelerinin İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dışişleri başkanları toplantısında konunun enine boyuna bütün ayrıntılarıyla ele alındığını söyledi.



ÇALIŞMALAR BAŞLADI


İslam ülkelerinin bir araya gelerek oluşturacağı terörle mücadele yapılanmasından da bahseden Eren şunları söyledi: "Zirve toplantısında İslam ülkeleri polis birliği kurulması Cumhurbaşkanımızın önerisiyle gündeme geldi ve onun altyapı çalışmaları devam ediyor. İnterpol gibi İslam ülkeleri içinde polis teşkilatlar birliğini oluşturulacak bir yapı ve bunun altyapı çalışmaları da İstanbul'da başladı."


#İslam İşbirliği Teşkilatı
#DEAŞ
#BOKOHARAM
#FETÖ
7 yıl önce