|

İstanbul dediler Edirne'ye bıraktılar

İnsan tacirleri tarafından kandırılan yaklaşık 30 mülteci, 'burası İstanbul' denilerek, soğuk havada Edirne'nin göbeğine bırakıldı.

Yeni Şafak
17:02 - 25/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:06 - 25/01/2016 Pazartesi
IHA

Suriye'deki iç savaş ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle Avrupa'ya gitme hayaliyle Türkiye'ye gelen mülteciler, insan tacirlerinin hedefi olmaya ve tuzağa düşmeye devam ediyor. 'Ölüm yolculuğu' rotasının adresleri arasına giren Edirne, mültecilerin dramlarına şahitlik ediyor.



EDİRNE MÜLTECİLERİN UĞRAK YERİ OLMAYA DEVAM EDİYOR


Edirne, mültecilerin Avrupa hayalinde uğrak yerlerinin başında olmaya devam ediyor. İnsan tacirleri tarafından kandırılan ve aralarında çok sayıda çocuk ve bebeğin de bulunduğu yaklaşık 30 kişilik mülteci grubun çileli yolculuğu ise bir kez daha Edirne'de son buldu. Organizatörler tarafından 'burası İstanbul' denilerek, bir araçla Edirne'ye getirilerek, şehrin göbeğinde bulunan minibüs durağına bırakılan Suriyeli sığınmacılar, polis ekiplerince toplanarak, tamamlanan kimlik ve pasaport kontrollerinin ardından İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.



"ONLARI DA ALLAH YARATTI, YAZIK, GÜNAH"


Şehrin göbeğinde yaşanan insanlık dramına şahit olan Edirneli vatandaşlar da gördükleri manzara karşısında çok üzgün olduklarını belirterek, "Biz onlara çok üzülüyoruz, acıyoruz. Onları da Allah yaratmış, üzülüyoruz. Yazık, günah. Ama yapacak bir şey yok" ifadelerini kullandı.



"BİNLERCE MÜLTECİ EDİRNE'YE AKIN ETMİŞTİ"


Başta Almanya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinin 'mültecilere kapılarını açtı' söylentilerinin hızla yayılması üzerine geçtiğimiz dönemlerde binlerce Suriyeli mülteci, İstanbul otobanından yollara düşerek yürüyerek Edirne'ye gelmişti. Yaklaşık 12 gün boyunca otobanda ve daha sonrasında da tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi Ermeydanı'nda kalan binlerce sığınmacı, ikna edilerek başta İstanbul olmak üzere otobüslerle istedikleri illere veya kamp merkezlerine geri gönderilmişti.




#Edirneli
#istanbul
#mülteci
8 yıl önce