|

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan oldu

Seçim hükümetine İçişleri Bakanı olarak atanan Selami Altınok’un boşalttığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan getirildi. Çalışkan, paralel yapı, PKK, DHKP/C ve IŞİD’e yaptığı başarılı operasyonlarla biliniyor.

Yeni Şafak ve
02:00 - 2/09/2015 Wednesday
Güncelleme: 02:25 - 2/09/2015 Wednesday
Yeni Şafak

İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevini 20 ay 10 gün yürüten ve seçim hükümetinde İçişleri Bakanı olarak atanan Selami Altınok'un yerine gelen isim belli oldu. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürlüğü ve Tanık Koruma Şube Müdürlüğü'nden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve 1. Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Altınok'tan boşalan makama atandı, Çalışkan'ın atamasına ilişkin karar Resmi Gazetede yayınlandı. Çalışkan'ın paralel yapıya yönelik etkin mücadele sergilediği ve başarılı operasyonlara imza attığı biliniyor. Çalışkan döneminde ''Paralel Devlet Yapılanması''na yönelik sürdürülen soruşturmada “casusluk"' ve “'yasa dışı dinleme"' yaptıkları tespit edilen emniyet personeline yönelik operasyonlar düzenlendi.



IŞİD'E KİTAP YAZDIRDI



IŞİD'e uluslararası katılımı engellemek için havalimanları ile otogarda “mülakat odaları" kuran Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 1 yılda 550 kişiyi riskli bularak, ülkelerine iade etti. IŞİD, Çalışkan ve ekibinin başarılı operasyonları sonrası İstanbul terör polisinden kurtulmanın yollarını anlatan 50 sayfalık İngilizce kitap yayımladı ve militanlarına Ankara, İzmir ve Antalya üzerinden Suriye'ye geçmeleri talimatını verdi.



PARALEL YAPININ HEDEFİNDEYDİ



Çalışkan'ın, paralel yapı tarafından uzun zaman tasfiye edilmeye çalışıldığı ve paralel yapı tarafından 'cemaate karşı icraatlar' uyguladığı gerekçesiyle fişlendiği biliniyor. Paralel yapının yayın organları Zaman ve Bugün gazeteleri, Çalışkan'ı hedef alan haberler servis etti.







#Mustafa Çalışkan
#Selami Altınok
#İstanbul Emniyet Müdürlüğü
9 years ago