|

İstanbul fırtınası için ilginç '70 kilo' uyarısı

İstanbul'da beklenen fırtına ve sağanak başladı. Meteoroloji uzmanları, sert rüzgar koşullarına karşı vatandaşları "70 kilogramın üzerindekiler rahat edebilir" ifadeleriyle uyardı.

Yeni Şafak
17:18 - 29/08/2017 Salı
Güncelleme: 17:51 - 29/08/2017 Salı
Sosyal medya üzerinden vatandaşların paylaştığı görüntülerde, metrodan çıkan bir kişinin anında geri döndüğü görülüyor.
Sosyal medya üzerinden vatandaşların paylaştığı görüntülerde, metrodan çıkan bir kişinin anında geri döndüğü görülüyor.

İstanbul için fırtına ve sağanak uyarılarının ardından akşam saatlerine doğru kentin kuzeyinde yağış başladı. Sağanakların Kemerburgaz ve çevresinde yoğun şekilde devam ettiği bildiriliyor.

Daha önceki şiddetli yağmurlarda "Kuvvetli rüzgar olacak. 1.60 boyundan kısa olan insanlar sokağa çıkmasın" uyarıları yapılmıştı. Bu kez kilo üzerinden fırtınaya karşı uyarılarda bulunuluyor.

"Rüzgar kuvvetli gerçekten"

Habertürk'te yer alan bilgilere göre; Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, "Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer. Bu sefer de "70 kilogramın üzerindekiler rahat edebilir" diyelim. Ama bu sefer çok dalga geçicek bir tarafı yok. Rüzgar kuvvetli gerçekten" ifadelerini kullandı.

Kum torbalı önlem

Yağmur sularının metronun içine girmesini önlemek amacıyla kum torbaları kullanıldı. Yağıştan kaçan vatandaşlardan bazıları metro istasyonuna sığındı. Kuvvetli yağış İstanbul Boğazı ve çevresinde de etkili oluyor.


#İstanbul
#Sağanak yağış
#Meteoroloji Genel Müdürlüğü
7 yıl önce