|

İstanbul için kritik kar uyarısı: 25 cm olacak

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da bugün öğle saatlerinden sonra başlaması beklenilen kar yağışının pazartesi gününe kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. Megakentte kar kalınlığının 25 santimetreye kadar ulaşması bekleniyor.

Yeni Şafak
11:12 - 22/01/2016 Cuma
Güncelleme: 14:32 - 22/01/2016 Cuma
Yeni Şafak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, bugün öğle saatlerinden sonra İstanbul'da başlaması beklenilen kar yağışlarının kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte yerel olarak aralıklı kar sağanakları şeklinde pazartesi gününe kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.



25 santimetreye ulaşacak


İstanbul il genelinde değişik yerlerde 5-25 cm civarı örtü yapması bekleniyor.



Meteoroloji vatandaşları, kar yağışlarının ve soğuk hava nedeniyle meydana gelecek buzlanma ve don olayının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.



Doğu Karadeniz'de yoğun kar bekleniyor


Doğu Karadeniz'de bugün başlayacak yağışların, kıyılarda yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde kar şeklinde olacağı, kıyılardaki yağmurun yarın sabah saatlerinden itibaren Giresun çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, öğle saatlerinden sonra ve akşam Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği, kar yağışlarının Salı gününe kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.



Kar yağışlarının kıyılarda 20-50 cm, iç ve yüksek kesimlerde ise 100 cm'ye kadar erişmesi bekleniyor.


#akom
#istanbulda kar uyarısı
8 yıl önce