|

İstanbul, İzmir ve bazı illere kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojiden yapılan son dakika hava durumu uyarısına göre, İstanbul ve İzmir'de yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağışın beklendiği duyuruldu. Öte yandan Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ ve Balıkesir için de kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Yeni Şafak
13:55 - 16/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 16:55 - 16/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
İstanbul'da yarın öğle saatlerinde sonra kuvvetli yağış bekleniyor.
İstanbul'da yarın öğle saatlerinde sonra kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteorolojinin son hava durumu raporuna göre, İstanbul ve İzmir'de yarın kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteorolojiden yapılan açıklamada, "İstanbul'da yarın (Pazar) öğle saatlerinden itibaren görülecek olan sağanak yağışların, il genelinde kuvvetli (30-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.


İzmir için de uyarı yapıldı

İzmir için yapılan uyarıda da, yarın öğle saatlerinden itibaren görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, il genelinde kuvvetli (30-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiği duyuruldu.

Öte yandan Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ ve Balıkesir için de kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Edirne, Kırklareli, Çanakkale

Edirne, Kırklareli ve Çanakkale için yapılan uyarı içinde, "Bu akşam saatlerinde Edirne çevrelerinde başlayacak olan sağanak yağışların, gece saatlerinde etkisini artırarak yarın (Pazar) il genelinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, ani sel, su baskını, taşkın, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." ifadesi kullandı.



Tekirdağ

Tekirdağ çevrelerinde yarın görülecek olan sağanak yağışların kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiği belirtildi.

Balıkesir

Balıkesir çevrelerinde bugün başlayacak olan sağanak yağışların ise, gece saatlerinde etkisini artırarak yarın batı kıyı ilçelerinde (Edremit, Havran, Burhaniye, Ayvalık ve Gömeç) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-80 kg/m2) olması beklendiğinin öngörüldüğü duyuruldu.


#İstanbul
#İzmir
6 yıl önce