|

İstanbul o müdüre emanet

Seçim hükumetine İçişleri Bakanı olarak atanan Selami Altınok’un boşalttığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü makamına, İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve 1. Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan vekâlet edecek. Terörle Mücadele, Bomba İnceleme ve İmha ile Tanık Koruma şube müdürlüklerinden sorumlu olan Çalışkan, ‘Paralel yapı, terör örgütü PKK ve IŞİD'in yanı sıra DHKP/ C başta olmak üzere sol örgütlere’ yaptığı başarılı operasyonlarla biliniyor.

Yeni Şafak ve
13:51 - 31/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 14:18 - 31/08/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevini 20 ay 10 gün yürüten ve seçim hükumetinde İçişleri Bakanı olarak atanan Selami Altınok'un makamına kimin vekalet edeceği belli oldu. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürlüğü ve Tanık Koruma Şube Müdürlüğü'nden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve 1. Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Altınok'tan boşalan makama vekaleten atandı. Çalışkan, 17 Aralık sonrası Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilmiş ve kısa süre sonra ise Terörle Mücadele, Bomba İnceleme ve İmha ile Tanık Koruma şube müdürlüklerinden sorumlu il emniyet müdür yardımcılığına atanmıştı.





PARALEL YAPI İLE ETKİN MÜCADELE


Altınok'un makamına vekalet edecek olan Çalışkan'ın paralel yapıya yönelik etkin mücadele sergilediği ve başarılı operasyonlara imza attığı biliniyor. Çalışkan döneminde ''Paralel Devlet Yapılanması''na yönelik sürdürülen soruşturmada ''casusluk'' ve ''yasa dışı dinleme'' yaptıkları tespit edilen emniyet personeline yönelik operasyonlar düzenlendi. 22 Temmuz 2014'teki operasyonda eski İstanbul Terörle Mücadele Şube müdürleri Ömer K. ve Yurt A. ile eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Kazım A, eski İstanbul Asayiş Şube Müdürü Ertan E, eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Y'nin de aralarında bulunduğu 106 kişi gözaltına alınmıştı.



PKK'NIN GENÇLİK YAPILANMASINA SERİ BASKINLAR


PKK'ya yönelik İstanbul'da yapılan operasyonlarda Çalışkan döneminde yüzlerce örgüt militanı gözaltına alındı. Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H militanlarına yönelik başlatılan seri operasyonlarda, örgütün planları deşifre olurken, gözaltına alınan çok militan tutuklandı.



PARALEL YAPININ HEDEFİNDEYDİ


Mustafa Çalışkan, 17 Aralık darbe girişimi sonrasında İstanbul Terörle Mücadele şube müdürü olmuş ve sonraki atamalarda terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı olarak atanmıştı. Bu atamanın ardından ise paralel yapının yayın organları Zaman ve Bugün gazeteleri, Çalışkan'ı hedef alan haberler servis etmişti.





#mustafa çalışkan
#selami altınok
#istanbul emniyet müdürü
9 yıl önce