|

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden 34 hocaya şok!

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde yeni akademik dönem öncesi 34 akademisyenin işine son verilirken, 17 Aralık sürecinin ardından Paralel Yapı'ya ve Gülen cemaatine karşı duruş sergileyen Atilla Yayla ve Mehmet Berat Özipek'in de bu isimler arasında yer alması dikkati çekti.

Yeni Şafak
21:47 - 4/08/2015 Salı
Güncelleme: 09:05 - 5/08/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

İstanbul Ticaret Üniversitesi yönetimi, yeni akademik dönem öncesinde sürpriz bir karar alarak 34 akademisyeniyle de sözleşme yenilememe kararı aldı.



Üniversite yönetimi tarafından uygulanan ve herhangi bir neden öne sürülmeyen bu karar, tartışmaları da beraberinde getirdi. Sözleşmesi yenilenmeyerek üniversiteyle bağlantısı kesilen Atilla Yayla ve Mehmet Berat Özipek, 17 Aralık sürecinin ardından Paralel Yapı'ya ve Gülen cemaatine karşı duruş sergilemişti.



Atilla Yayla açıkladı


Bu karar üzerine Atilla Yayla, Facebook hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.



Yayla'nın açıklaması şöyle:



"İstanbul Ticaret Üniversitesi yönetimi 31 Ağustos 2015'te bitecek olan sözleşmemi yenilememe kararı aldı. Buna şaşırdım ve üzüldüm. Şaşırdım çünkü hiç ama hiç beklemiyordum. Üzüldüm çünkü bu karar alıştığım ve sevdiğim ortamdan, değerli meslektaşlarımdan ve sevgili öğrencilerimden ayrılmam anlamına gelecek. 13 Ocak 2012'de başlayan Ticaret Üniversitesi dönemim 1 Eylül 2015'te sona ermiş olacak.



Yaklaşık üç buçuk yılı kapsayan bu dönem benim için mutlu ve verimli geçti. İyi meslektaşlarla tanıştım ve arkadaş oldum. Öğrencilerimin hepsiyle iyi diyaloglar geliştirdim ve onlara karşı hoca olarak üzerime düşenleri yapmaya çalıştım. Bu dönemde akademik çalışmalarıma olağan hızımla devam ettim. İki ders kitabı yazdım: Karşılaştırmalı Siyasal Sistemler (Adres Yayınları) ve Siyaset Bilimi (Adres Yayınları). Bir ders kitabı çevirdim: Michael G. Roskin vd., Siyaset Bilimi (Adres Yayınları). Yüksek lisans derslerinde kullanılabilecek bir kitap çevirdim: Mark Pennington, Sağlam Politik Ekonomi (Liberte Yayınları). Yine yüksek lisans derslerinde kullanılabilecek, benim de uzunca bir makalemi kapsayan bir derleme yaptım: Hangi Liberalizm? (Lİberte Yayınları). Hukuk fakültelerinde verilen hukuk ve ekonomi derslerinde kullanılması düşüncesiyle bugünlerde baskıya girecek olan bir kitap çevirdim: Cento Veljanovski, Hukuk ve Ekonomi (Adres Yayınları). Fas'taki bir uluslararası sempozyumda İngilizce bir tebliğ sundum. Gezi olayları üzerine bir İngilizce makale yayınladım. Daha başka çeviri ve telif makalelerim de oldu. Başka üniversitelerde ve ortamlarda 20 kadar konferans, seminer gerçekleştirdim. Bunlara ilaveten Ticari Bilimler Fakültesi ile Hukuk Fakültesi'nde lisans ve SBE Uluslararası İlişkiler ve Hukuk YL programlarında dersler verdim. Hepsini bir arada düşünüce 3,5 yıllık dönemimin verimli geçtiğini görüyor ve bundan mutluluk duyuyorum.



Bakalım gelecek ne gösterecek!"


#Atilla Yayla
#Mehmet Berat Özipek
#İstanbul Ticaret Üniversitesi
9 yıl önce