|

İstanbul Valiliği’nden şehit ailelerine iftar

İstanbul Valisi Vasip Şahin, şehit yakınlarına ve gazilere iftar verdi. İftar programında konuşan Şahin, “Sizler en değerli varlıklarınızı bu vatan için feda ettiniz. Sizlere ne yapılırsa yapılsın, hep milletten alacaklı olmaya devam edeceksiniz" dedi.

Yeni Şafak
23:00 - 2/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:44 - 2/07/2015 Perşembe
IHA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, şehit yakınlarına ve gazilere iftar verdi. İftar programında konuşan Şahin, “Sizler en değerli varlıklarınızı bu vatan için feda ettiniz. Sizler, bu milletten, topluluktan he zaman alacaklısınız. Sizlere ne yapılırsa yapılsın, hep milletten alacaklı olmaya devam edeceksiniz" dedi.


İstanbul Valisi Vasip Şahin, şehit yakınlarına İstanbul Büyükşehir Belediyesi Topkapı Sosyal Tesisleri'nde iftar yemeği verdi. İstanbul'un 39 ilçesinden şehit yakını ve gazilerin katıldığı iftar programına Vali Şahin'in yanı sıra İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ile askeri erkan da katıldı.


Program öncesi Vali Şahin masaları dolaşarak şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilendi.


Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, dualarla devam etti. İftarın ardından konuşma yapan Şahin, şehitlerin ruhaniyetleri huzurunda aileleriyle birlikte iftar açmanın gururunu yaşadığını belirterek, “Ramazan'da gönül kapılarımız biraz daha fazla açılıyor, ama şehitlerimiz ve gazilerimiz söz konusu olduğunda diğer günlerden hiçbir farkı olmuyor. Çünkü diğer günlerde de aynı yüksek his ve heyecanlar içerisindeyiz" dedi.


Şehit aileleri ve gazilere minnettar olduklarını vurgulayan Vali Şahin, “Biz sizlere minnettarız. Millet olarak, devlet olarak minnettarız. Sizler en değerli varlıklarınızı bu vatan için feda ettiniz. Sizler, bu milletten topluluktan he zaman alacaklısınız. Sizlere ne yapılırsa yapılsın, hep milletten alacaklı olmaya devam edeceksiniz. Biz de hep bu borç duygusu içerisinde yaşamaya devam edeceğiz. Onların canlarını feda ettiği bu aziz vatana bizler çalışarak, yaşayarak ve elimizden gelenin çok daha fazlası ile hizmet ederek, onların ailelerine sahip çıkarak, onları aziz tutarak vazifemizi yerine getirmemiz bu ülkemizi onların amacı doğrultusunda daha ileri taşımamız, bayrağımızı daha yükseklere çekmemiz gerekiyor" dedi.


İstanbul Valiliği'nin düzenlediği iftar programı ilahi dinletisiyle son buldu.

#İstanbul Valisi Vasip Şahin
#iftar
#şehit yakınlarına ve gazilere iftar
9 yıl önce