|

İstanbul ve Ankara'da zırhlı birlik kalmadı

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:38 - 16/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında kent merkezlerinden kaldırılacağı açıklanan askeri birliklerin taşınma işlemlerinde sona gelindi. Ankara Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okul ve Eğitim Tümen Komutanlığında taşınma işlemleri, ağustos ayının sonuna doğru başladı. Bu kapsamda Eğitim Destek Tabur Komutanlığına bağlı 62 tank ile 37 zırhlı personel taşıyıcı ve zırhlı muharebe aracı, Şereflikoçhisar'a taşındı. Komutanlıktaki 66 tank ile 43 zırhlı personel taşıyıcı da Kurban Bayramı'nın ardından demiryoluyla Burdur'daki askeri birliğe nakledilecek.



UZAK BİRLİKLERE SEVKİYAT TRENLE


Mamak 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki taşınması ise tamamlandı. 40 tank, zırhlı taşıyıcının bulunduğu 110 paletli zırhlı araç ve 6 obüs, Çankırı'ya sevk edildi. İstanbul'daki 2. Zırhlı Tugay ile 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında da işlemler tamamlandı. Maltepe'deki 2. Zırhlı Tugay'dan 14 obüs, Kahramanmaraş'taki, 80 tank ve 169 paletli zırhlı araç da trenle Gaziantep'e nakledildi. Bağcılar'daki 66. Mekanize Piyade Tugay'ndan da 40 tank Tekirdağ'daki, 15 obüs ve 158 paletli zırhlı araç da Sivas'a gönderildi.



ŞEHİRDE AĞIR SİLAH OLMAYACAK


Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, konuyla ilgili, hain darbe girişiminin ardından başta Ankara ve İstanbul olmak üzere özellikle büyük kentlerin merkezlerindeki askeri birliklerin taşınmasına başlandığını hatırlattı. “Ankara ve İstanbul'da taşınma işlemimiz bitti. Artık şehir merkezlerinde tank, top benzeri paletli ağır silah ve mühimmatlar bulunmayacak” diyen Işık, birliklerin taşınmasının ardından askeri arazilerin kamuya açılacağını, bunlardan bir kısmının halkın kullanımına sunulacağını söyledi.


#FETÖ
#Zırhlı Birlikler
8 yıl önce