|

İstanbul’a 15 Temmuz Şehitler Müzesi

Darbe kalkışmasında şehit olan kahramanların anıları, “15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi”nde yaşatılacak, “15 Temmuz Şehitler Kitabı” ile de okuyucuya aktarılacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/08/2016 Salı
Güncelleme: 20:53 - 8/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Şehitlerin hatıralarını yaşatmak amacıyla İstanbul'da “15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi” kurulacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, 15 Temmuz'da şehit olanların anıları “15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi”nde yaşatılacak, “15 Temmuz Şehitler Kitabı” ile de okuyucuya aktarılacak.



DARBE İZLERİNİ TAŞIYAN HER TÜRLÜ EŞYA OLACAK


Şehitlerin aileleri ve gazilerle yapılan röportajların da yer alacağı müzede, tankları durdurmak isterken ezilen araçların yanı sıra basın mensuplarının zarar gören kamera ve fotoğraf makineleri, darbe girişiminin izlerini taşıyan her türlü materyal görülebilecek. Demokrasi nöbetlerine ait görsellere de yer verilecek müzede, ziyaretçilere Türkiye tarihinde daha önce gerçekleşen darbelerden görseller ve objeler aktarılacak. Kütüphanede ilk günden itibaren yaşananlar, halkın tepkisi, siyasilerin konuşması, işgal edilen yerler ve kamera görüntülerine kadar her detaya ilişkin yazılı, görsel ve video belgeler yer alacak. Önümüzdeki yıl açılması planlanan müzenin ana ulaşım arterlerine yakın bir yerde kurulması planlanıyor.





GAZİLER YAŞADIKLARINI KİTAPTA ANLATIYOR


'15 Temmuz Şehitler Kitabı' için de çalışmalar sürüyor. Davut Göksu ve Nevzat Yıldırım'ın editörlüğünde şehitlerin hayat hikayeleri, şehadete varmadan evvel son anları, gazilerin yaşadıkları, kitapta yer bulacak. Yazılı ve görsel içerikle hazırlanacak kitap önümüzdeki ay okuyucuyla buluşacak.


#Darbe kalkışması
#Demokrasi Müzesi
8 yıl önce