|

İstanbul’a üçüncü füniküler

İstanbul'a üçüncü füniküler hattı geliyor. Rumeli Hisarı ile Aşiyan arasında hizmet verecek hattın, 2019'da bitmesi planlanıyor. Saatte 6 bin yolcuyu taşıyabilecek hat, Boğaziçi Üniversitesi durağından Yenikapı-Hacıosman metrosuna entegre olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 23:10 - 20/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

İstanbul'a, Taksim-Kabataş, Karaköy-Beyoğlu fünikülerinin ardından 3. füniküler hattı geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Rumeli Hisarı ile Aşiyan arasına yapılacak hat için düğmeye bastı. Yeni hattın, 3 Mart'ta ihaleye çıkarılıp 24 ayda bitmesi planlanıyor. 815 metre uzunluğundaki hatta 2 durak yer alacak. Sarıyer sahil şeridinde Aşiyan durağından Boğaziçi Üniversitesi'ne kadar uzanacak. Hat üzerinde 2 araç çalışacak. Her bir araç 200 kişi kapasiteye sahip olacak. Saatte çift yönde 6 bin yolcu taşınabilecek. Hat, dağın yamacından sahil şeridine yüzde 13 eğimle inşa edilecek.



SAHİL HATTI RAHATLAYACAK


Hattın tamamlanmasıyla İstanbul Boğazı sahil şeridi ile Nispetiye, Etiler, Hisarüstü mahalleleri bağlantısı sağlanıp trafik büyük ölçüde rahatlayacak. Yenikapı-Hacıosman metrosu ile Boğaziçi Üniversitesi durağından entegre olacak.


#Boğaziçi Üniversitesi
#Yenikapı
#Hacıosman
7 yıl önce