|

İstanbul’a kar uyarısı!

İstanbul’a bugün kar yağışı bekleniyor. Meteorolojinin tahminlerine göre İstanbul’da genellikle yağmur şeklinde görülecek yağışın bugün kentin kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde kar olarak görüleceği bildirildi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 6/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:17 - 6/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Kar yağışı uyarıları belediye ekiplerini de harekete geçirdi.
Kar yağışı uyarıları belediye ekiplerini de harekete geçirdi.

AKOM’dan yapılan açıklamada, “İstanbul parçalı ve çok bulutlu. Çiselti şeklinde görülecek yağışların akşam saatlerinden itibaren tekrardan kuvvetlenmesi bekleniyor. Yağışların kuzey ve yüksek bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor” denildi. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) de sayaçları donmaya karşı korumaları konusunda İstanbullulara uyarıda bulundu. İSKİ, "Soğuk hava dalgasıyla birlikte sıcaklıkların hissedilir derecede (8-16 derece) azalarak mevsim normallerinin altına inmesinin beklendiği kaydedildi. Hava sıcaklığının 0 santigrat derecenin altına düşmesi ile su sayaç ve tesisatları, donma tehlikesiyle karşı karşıya kalabildiği, yaşanan sorunların çözümü için Alo 185 Çağrı Merkezimizi arayabilirler” denildi.


Tuzlama araçları ana yollarda

Kar yağışı uyarıları belediye ekiplerini de harekete geçirdi. Ekipler, ana yollara kar küreme ve tuzlama araçları yerleştirdi.


#İstanbul
#Hava Durumu
#Kar Yağışı
6 yıl önce