|

İstanbul boşalıyor

Ramazan bayramı öncesi, her gün 2 bin 500 otobüs yola çıkacak. Ortalama 40 kişilik otobüslerde, 6 günde 600 bin kişi İstanbul’dan yaz ve bayram tatili için ayrılacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:40 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
İstanbul boşalıyor
İstanbul boşalıyor

Bayram öncesi İstanbul'dan yoğun bir otobüs çıkışı yaşanacak. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, Ramazan Bayramı ve yaz tatilinin başlangıcının neredeyse aynı döneme gelmesinin otobüs biletlerine olan ilgiyi artırdığını, bilet talebinde adeta patlama yaşandığını söyledi.

AREFE GÜNÜNÜN
BİLETLERİ TÜKENİYOR

Özcan, pazartesi ile cumartesiyi kapsayan bayramdan önceki 6 günlük sürede (19-24 Haziran) İstanbul'dan yoğun bir otobüs çıkışı yaşanacağı bilgisini verdi. Şu anda İstanbul'dan her gün 2 bin 500 otobüsün çıktığını dile getiren Özcan, "Bayramda önceki 6 gün boyunca İstanbul'da her gün 2 bin 500 otobüs çıkmış olacak. 35 kişilik de 42-45 kişilik de otobüsler mevcut. Bu otobüslerde ortalama 40 kişi olduğunu ele aldığımızda 6 günde 600 bin kişi İstanbul'dan yaz ve bayram tatili için otobüsle ayrılmış olacak" dedi. Özcan, İstanbul'dan gidişlerin yüzde 100 dolu olduğunu anımsatarak, dönüşlerin ise yüzde 60 kapasite ile gerçekleştiğini bildirdi. "Ek seferler erken konulabilseydi bu rakam yüzde 30-40 artardı" diye konuşan Özcan, şu bilgileri verdi: "Bu yıl bayramda 2 gün öncesinden itibaren izin verilmesi nedeniyle de bilet bulunamıyor. Arefe günü için konulan ek seferlerin biletleri de tükenmek üzere"

Biletler 15-20
günde tükendi

İstanbul'da ilköğretim ve lisede okuyan milyonlarca öğrencinin 9 Haziran'da karne aldığını dile getiren TOFED Başkanı Birol Özcan, Ramazan Bayramı'nın da bu tatilden kısa süre sonraya denk geldiğini, vatandaşların özellikle memleketlerine gitmeyi tercih ettiğini anlattı. Özcan, aynı zamanda vatandaşların tatil yörelerine de bilet talep ettiğini kaydederek, karnelerin alınmasıyla birlikte otobüs bileti taleplerinde hareketliliğin başladığını aktardı. Tüm Türkiye'de hareketliliğin yaşandığını belirten Özcan, "İstanbul'da aşırı yoğunluk var. Hafta başından itibaren başlayıp 23 Haziran Cuma tarihine kadarki tüm biletler 15-20 gün önceden tükendi" dedi.

#İstanbul
#Ramzan Bayramı
7 yıl önce